Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2020. November 02. 15:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Két ember halálát okozó sofőrt ítéltek el Esztergomban

Két ember halálát okozó sofőrt ítéltek el Esztergomban

Négy év nyolc hónap szabadságvesztésre ítéltek első fokon egy férfit, aki gyorshajtás miatt balesetet okozott Bajna és Szomor között és két utasa meghalt

- tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t. Reszl Ildikó közölte: az elkövető 2018. március 13-án reggel figyelmen kívül hagyta a sebességkorlátozó és a veszélyes útkanyarulatokra figyelmeztető táblákat és a szemközti sávba sodródott, ahol egy szembejövő teherautóval összeütközött.

A gépkocsi több métert maga előtt tolta a személyautót. A vádlott két utasa a helyszínen meghalt, a harmadiknak nyolc napon belül gyógyuló zúzódásai keletkeztek.

Az Esztergomi Járásbíróság a férfit 4 év 8 hónap fogházbüntetésre és 8 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott fellebbezett ellene.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 31. 19:00, péntek | Belföld

Tarra vágták az erdőt az uniós támogatásból épült lombkorona sétány építése közben

Filemon Mihály még mint magánszemély nyújtotta be 2018-ban a kérelmet, ám a pénzt 2021-ben, már polgármesterként ítélték neki oda.

2023. Március 31. 14:02, péntek | Belföld

Nagy Márton: félmillió ember hiányzik a munkaerőpiacról

A magyar munkaerőpiacon 500 ezer emberre van szükség, akiket lehetőleg Magyarországon kell megtalálni, utána jöhetnek csak a vendégmunkások - mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

2023. Március 31. 14:01, péntek | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: nemcsak a kormány, a nemzet is a NATO mögött áll

Nemcsak a magyar kormány, hanem a teljes nemzet a NATO mögött áll, mert rendkívül fontos garanciája a biztonságunknak - jelentette ki a honvédelmi miniszter pénteken Székesfehérváron.

2023. Március 31. 13:59, péntek | Belföld

A harmadik európai színvonalú kerékpáros központ nyílik meg a Balatonnál

Újabb, európai színvonalú szolgáltatásokat kínáló kerékpáros központtal gyarapodik a Balaton térsége, a harmadikat szombaton adják át Keszthelyen.