Városlista
2020. október 1, csütörtök - Malvin

Hírek

2017. Május 16. 13:01, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Két embert is megölt a kiskunhalasi férfi – évekig megúszta

Két embert is megölt a kiskunhalasi férfi – évekig megúszta

Beismerte egy 55 éves kiskunhalasi nő megölését is az a helyi férfi, akit tavaly nyáron tartóztattak le egy idős férfi meggyilkolása miatt - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a honlapján.

A közlemény szerint a nő holttestét 2012. május 20-án találták meg Kiskunhalason, a Rekettye puszta egyik dűlőútja mellett. Az akkori szakvélemény alapján azonban úgy gondolták, hogy a nő közlekedési baleset áldozata lett.

Tavaly februárban Kiskunhalas külterületén, a Bogárzó pusztai erdőben csontmaradványokat találtak, ezzel kapcsolatban nyáron emberölés gyanúsítottjaként őrizetbe vették S. Mihályt. A rendőrség adatai szerint a férfi 2011 szeptemberében, kiskunhalasi tanyáján egy közös zöldséglopás tervezése közben veszett össze ismerősével. A gyanúsított akkor úgy idézte fel a történteket, hogy indulatból meglökte az idős férfit, aki elesett, megsérült a fején, ő pedig hagyta meghalni. A holttestet a tanyán elásta, 2015 őszén azonban kiásta és a maradványok egy részét az erdőbe vitte.

A férfi elfogása után a nyomozók megvizsgálták a 2012. májusi halálesetet, mivel az nem messze a gyanúsított tanyájától történt. A nyomozás során kiderült, hogy S. Mihály 2012. május 19-én késő éjjel a dűlőút melletti erdőben várta az általa ismert asszonyt. Kesztyűt húzott, a cipőjére ruhadarabokat tekert, majd a kerékpárját toló asszonyt ruhába burkolt kalapáccsal többször fejbe verte. A nő belehalt sérüléseibe, holttestét az elkövető az út szélére húzta.

A férfi beismerte ezt az emberölést is, de a gyilkosság indoka egyelőre ismeretlen.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 01. 05:00, csütörtök | Belföld

Közel négyszáz embert csaptak be internetes csalók

A Pásztói Járási Ügyészség több mint 370 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat egy férfi és különös visszaeső élettársa ellen.

2020. Szeptember 30. 18:56, szerda | Belföld

Fémdarabkák miatt kivontak a forgalomból egy süteményt

A Müller Drogéria Magyarország Bt. országosan kivonta a forgalomból és visszahívta a fogyasztóktól a Finom csillagok, kakaós elnevezésű 250 grammos süteményt, mert apró fémdarabkákkal szennyeződhetett

2020. Szeptember 30. 17:07, szerda | Belföld

Október elsején indul az ország megtisztítása

Két hónap tesztidőszakot követően október elsején elindul a Tisztítsuk meg az országot! elnevezésű program részeként az illegális hulladélkerakók felszámolása az országban

2020. Szeptember 30. 14:03, szerda | Belföld

Az autósok az utolsó negyedévben havi matricákkal már jobban járnak

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) az idén is leállítja október elsejével az év hátralevő részére az országos éves matricák értékesítését a viszonteladók körében,