Városlista
2022. május 26, csütörtök - Fülöp

Hírek

2013. Február 12. 11:12, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

Két éven át rossz bankszámlára utalt fizetéséből

Két éven át rossz bankszámlára utalt fizetéséből

Két éven át véletlenül nem a saját bankszámlájára, hanem egy ismeretlenére utalt a fizetéséből havonta ezer fontot - 350 ezer forintot - egy fodrásznő Nagy-Britanniában. Az ismeretlen örülhetett a pénznek, kivette, elköltötte, a fodrásznő pedig összesen 26 ezer 650 fontot - 9,3 millió forintot - vesztett.

Tévedését egyetlen számjegy elnézése okozta. A bank közölte, hogy nem tudja orvosolni a problémát, még csak joga sincs arra, hogy felfedje az ismeretlen kilétét, mert nem engedik az adatvédelmi törvények. A pénzkezelő csak annyit fedett fel, hogy a pénz a számláról eltűnt - ezért nem tudja visszautalni -, és, hogy az ismeretlen pénzkiadó automatákból vette fel. Mivel nem átutaltatta, számlanyomot sem hagyott maga után.
A pénzintézet közölte, hogy nem hajlandó megtéríteni a fodrásznő kárát, mivel a hibát ő követte el és, ha fizetne, az csalásra csábíthatna - adta hírül a Daily Mail című brit lap.

Címkék: szines

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 13:00, szerda | Bulvár

Véget ért egy korszak New Yorkban

Hétfőn távolították el a 7. sugárútról a metropolisz utolsó közterületen álló, fizetős telefonfülkéjét.

2022. Május 24. 09:02, kedd | Bulvár

Vilmos herceg 40. születésnapjára ötfontos érmét bocsát ki a brit pénzverde

Ötfontos érmét bocsát ki Vilmos brit herceg 40. születésnapja alkalmából a királyi pénzverde.

2022. Május 22. 18:50, vasárnap | Bulvár

Szappanopera-sztár lett a brit trónörökös

Szappanopera-sztár lett a brit trónörökös. Károly walesi herceg édesanyja, II. Erzsébet királynő kedvéért vállalta a beugrást a BBC közszolgálati televízió legnépszerűbb, EastEnders című sorozatában.

2022. Május 17. 06:00, kedd | Bulvár

Kezdődik kedden a 75. cannes-i fesztivál

Több mint 35 ezer szakmai résztvevő és mozirajongó részvételével kedden megkezdődik a 75. cannes-i fesztivál, amelynek hivatalos programjában 21 film versenyezhet az Arany Pálmáért.