Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Május 30. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Két halálos áldozatot követelt a Szany melletti baleset

Két halálos áldozatot követelt a Szany melletti baleset

A 21. héten történt

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenhét eseményhez riasztották a hivatásos tűzoltókat. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenketten sérültek meg, két ember életét vesztette.

Egy betontörmelékkel megrakott utánfutó szakadt le egy személygépkocsiról, annak hajtott neki egy szemből érkező autó kedden délután Öttevény és Kunsziget között. A győri hivatásos és az öttevényi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, biztosították a baleset helyszínét, majd a rendőrségi helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt. Egy embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállított a mentőszolgálat.

Fertődön a Fő utcában szerda éjszaka kigyulladt egy hátsó udvarban álló melléképület. A kapuvári hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Két személyautó és egy sódert szállító nyerges vontató karambolozott a 8408-as számú út 13-as kilométerénél, Szany és Marcaltő között csütörtökön kora délután. A teherautó a baleset következtében a szalagkorlátot átszakítva az árokba borult, az egyik személygépkocsiba több ember beszorult. A balesethez riasztott csornai, kapuvári és pápai hivatásos, valamint szanyi önkéntes tűzoltók feszítővágó segítségével vágták le a személyautó tetejét, valamint megbontották a szalagkorlátot, az összetört autóba szorult három embert ezután tudták kiemelni és átadni a mentőszolgálatnak. A tűzoltók áramtalanították a járműveket és biztosították a baleset helyszínét. A mentési munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A balesetben két ember életét vesztette, négyen megsérültek.

Árokba hajtott pénteken délután egy utánfutót vontató kisbusz az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Bőny térségében, a 107. és a 108. kilométer között. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az eset során nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.