Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2019. December 03. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Két nap alatt 14 ittas vezetőt szűrtek ki a rendőrök a megyében

Két nap alatt 14 ittas vezetőt szűrtek ki a rendőrök a megyében

A közlekedési szabályok súlyos megsértése tragédiákhoz vezethet!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei az elmúlt hétvégén 1419 járművezetőt ellenőriztek. Mindegyikükkel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, közülük 14 sofőr - a Győri Rendőrkapitányság illetékességi területén egy, a Soproni Rendőrkapitányság területén öt, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság esetében szintén öt, a Csornai Rendőrkapitányság területén kettő, míg a Kapuvári Rendőrkapitányság illetékességi területén egyesetben mutatott pozitív értéket az eszköz. A rendőrök mindegyik gépkocsivezetőt - további mintavételre - előállították az illetékes rendőrkapitányságra.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania az alapvető közlekedési szabályokat!

Felhívják továbbá a járművezetők figyelmét arra, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak.Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

„…hogy mindenki hazaérjen!”

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 16:00, kedd | Helyi

Szerdától újra fogad ügyfeleket az adóhivatal csornai kirendeltsége

Továbbra is fontos az óvintézkedések betartása.

2020. Június 02. 13:00, kedd | Helyi

Véradás a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2020. Június 02. 09:00, kedd | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

2020. Június 01. 10:00, hétfő | Helyi

Nemzeti parki védjegyre pályázhatnak kisvállalkozások

Pályázni élelmiszer termékek és kézműves termékek kategóriákban lehet.