Városlista
2023. december 4, hétfő - Barbara, Borbála

Hírek

2013. Július 27. 06:49, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Két napig tartott az olasz parlamentben a gazdaságserkentő törvénycsomag megszavazása

Két napig tartott az olasz parlamentben a gazdaságserkentő törvénycsomag megszavazása

A római képviselőház pénteken megszavazta a Letta-kormány gazdaságserkentő törvénycsomagját, amit két napon és két éjszakán át tartó vita előzött meg.

Az olasz parlament alsóháza 344 igen és 136 nem szavazattal adta áldását a nyolcvan pontból álló törvénycsomagra. Az intézkedések sorában infrastrukturális fejlesztések, lakossági és vállalati adókedvezmények szerepelnek, az építőipar serkentésének támogatása, valamint a széles sávú internet ingyenessé tétele. A csomag egészéről bizalmi szavazást tartottak, ahogyan erről a képviselőház szerdán határozott. A kormánykoalíciót alkotó balközép Demokrata Párt (PD), a jobbközép Szabadság Népe (PdL) és a Mario Monti vezette centrum igennel voksolt. Az ellenzéki 5 Csillag Mozgalom (M5S), a Baloldal Környezet Szabadság (Sel) és az Északi Liga nemmel szavazott.

Az M5S több mint kétszáz módosító indítvánnyal és képviselőinek egyenként tízperces felszólalásával próbálta megakadályozni a törvény megszavazását, mivel a gazdasági csomagnak a bizalmi szavazással való elfogadtatását a parlament elhallgattatása jelének tartotta. Az így elhúzódott parlamenti vita és szavazás két teljes napot vett igénybe. Enrico Letta miniszterelnöknek pénteken kellett volna egyeztetnie Beppe Grillóval, az M5S vezérével a PD és a mozgalom közötti vitákról, ez a találkozó azonban elmaradt.A szenátusnak augusztus 21-ig kell megszavaznia a törvénycsomagot, hogy az hatályba léphessen.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 13:30, szombat | Külföld

Klímacsúcs - Magyarország is csatlakozott a nukleáris egyezményhez

Magyarország is aláírta a globális nukleárisenergia teremelő kapacitás megháromszorozására vonatkozó egyezményt szombaton az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) Dubajban.

2023. December 01. 12:43, péntek | Külföld

Holland választások - A hivatalos végeredmény megerősítette a Szabadságpárt választási győzelmét

A holland választási iroda a hivatalos végeredmény közzétételével megerősítette a Geert Wilders vezette Szabadságpárt (PVV) győzelmét a november 22-én tartott előrehozott választásokon

2023. November 30. 09:17, csütörtök | Külföld

Megérkeztek Romániába a Norvégiától vásárolt első F-16-os harci repülők

Megérkezett Romániába a Norvégiától vásárolt első három F-16-os harci repülőgép - közölte szerdán a román védelmi minisztérium (MAPN).

2023. November 30. 06:00, csütörtök | Külföld

Ferenc pápa még nincs jól, ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét

Ferenc pápa a szerdai általános audiencián azt mondta, hogy még nincs jól, s ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét influenzás megbetegedése miatt.