Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2023. Május 16. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Castrum SC

Két verseny, négy aranyérem

Két verseny, négy aranyérem

Eredményes Castrum-hétvége

Tartalmas hétvégén vannak túl a Castrum SC Kapuvár sportolói. 3 EB kvótát, és 8 érmet hoztak a Kyokushin Karate Országos Diákolimpia döntőjéről Nyíradonyból, valamint egy aranyérmet Szigethalomról, az Inkluzív Para-karate versenyről.

Diákolimpia- Országos döntő Nyíradony

49 klub 489 versenyzője mérte össze tudását a 2023-as Kyokushin Karate Diákolimpia Országos döntőjén Nyíradonyban. A Castrum 13 fővel érkezett meg az ország keleti szegletébe, és 8 dobogós helyet vívtak ki szombat estére.

Aranyérmesek: Horváth Réka, Serfőző Lia, Serfőző Zalán,

Ezüstérmesek: Görgics Máté és Szücs Hanna

Bronzérmesek: Horváth Léna, Németh Virág és Serfőző Hanga Niobé

A népes mezőnyben a dobogóra jutáson túl, az ifjúsági és junior sportolóknak a júniusi U16-U18. Shinkyokushin Karate Európa Bajnokságra való indulási kvóta megszerzése volt a cél, melyet a három Castrum aspiráns sikeresen teljesített. Így Szücs Hanna, Németh Virág az U16-os, míg Serfőző Hanga Niobé az U18-as korcsoportban képviselheti majd hazánkat a nyáron.

Aranyérem a Para-Karate versenyen

Szigethalmon, a Nyuszi Kupa és i- Karate versenyen, Magyar Lóránt egyéni KATA versenyszámban szerzett aranyérmet. A versenyre több, mint 70 para sportoló érkezett az ország különböző városaiból.

" Tartalmas, és sikeres hétvégén vagyunk túl. Szép eredmények születtek a Diákolimpián, és örülök, hogy utánpótlás válogatott versenyzőinknek sikerült az EB indulási jog megszerzése. Ezzel újabb munkát vettünk a vállunkra, amitől sosem riadtunk meg. Hanna, Virág és Hanga nem csak tanulmányi eredményeikkel, de sportteljesítményeikkel is példaképei fiataljainknak. Lóri pedig a Castrum külön büszkesége, hiszen para sportolóként rendszeresen készül és edz egészséges társaival, és éri el a sikereket. Vele Belgiumba készülünk az 5.Nyílt i-Karate Világkupára június 18-án. Reméljük sikerül majd az utazás, és a részvétel. - értékelte Sensei Pantelics Péter a Castrum edzője, a hétvégi eredményeket.

Szücs Hanna- Németh Virág - Serfőző Hanga Niobé

Magyar Lóránt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 09:00, vasárnap | Helyi

A segélyhívó szám nem játék!

Helyes használatával életeket menthetünk.

2024. Május 25. 16:00, szombat | Helyi

Petőházán május 31-én nyit a strand

Helyieknek kedvezményes szezonbérlet.

2024. Május 25. 13:00, szombat | Helyi

Vágányzári menetrend a Csorna-Szombathely vasútvonalon

Vonatpótló buszok járnak.

2024. Május 25. 09:00, szombat | Helyi

Állami segítséggel próbálják átjátszani a kínaiaknak a csornai napelemgyárban alkalmazott svájci technológiát?

Csornán játszódott az elmúlt évtized egyik legsötétebb hazai története.