Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2024. Július 03. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Castrum SC Kapuvár

Két világkupa dobogós helyet ért el a Castrum para sportolója

Két világkupa dobogós helyet ért el a Castrum para sportolója

A 39 esztendős Magyar Lóránt kétszer is felállhatott a 6. Inclusive Karate Világkupán a dobogóra Dublinban.

Dublin adott otthont az iKarate Global Világkupának. 3 kontinens és 9 ország mozgás-, látás- és hallás sérült harcművészei mérték össze tudásukat saját kategóriáikban. Közel 200 versenyszám lebonyolítására került sor a dublini DCU Sporthallban. (felső képen a magyar csapat)

A petőházi Magyar Lóránt, a Covid óta a Castrum SC Kapuvár hivatalos para sportolója, és ép társaival együtt rendszeresen készül a megmérettetésekre.

"Kis Lórit" a petőházi közösség a szívébe zárta, és erejükhöz méltán igyekszenek támogatni is. 2023-ban Lóri épphogy lemaradt a dobogóról. A kudarc viszont nemhogy letörte volna, hanem még több munkára sarkallta. Lóri kitartása és elszántsága meghozta a várt sikert. Formagyakorlat versenyszámban bronzérmet szerzett, míg Kumite (küzdelem) kategóriában ezüstéremmel zárta a napot.

- Egy olyan példakép edz velünk a Castrumban, akire minden gyerek és felnőtt sportolónk büszke. Mozgássérültként neki a számunkra természetes napi rutin elvégzése is óriási feladatot jelent. Ezentúl pedig vállalja hétről-hétre a kemény edzéseket, hogy elérje céljait. Vele sem kivételezem, megkövetelem tőle is azt a munkát, amit fogyatékossága megenged. Ő pedig egészséges társainak mutatja, hogy nincs lehetetlen. Köszönöm a petőzáziaknak, hogy nap mint nap erőt adnak Lórinak, és támogatják mindennapjaiban. - értékelte így Sensei Pantelics Péter Magyar Lóránt teljesítményét a Para Világkupán.

Lórit a versenyen való részvételben: Petőháza község Önkormányzata, a Fesztivál Hungária Kft, Q & Q Fuvarozó Kft, Horváth Tibor és Horváthné dr. Dávid Mária, valamint a FullEnergy támogatták.

Magyar Lóránt Dublinban

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 19:00, vasárnap | Helyi

A Kúria a Greenpeace-nek adott igazat a Fertő-tó ügyében

Óriási győzelem a környezetvédőknek.

2024. Július 21. 16:00, vasárnap | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Július 21. 13:00, vasárnap | Helyi

Kispályás labdarúgó emléktorna Ivánban

Iván Községi Önkormányzat második alkalommal rendezi meg a Kiss Béla kispályás Labdarúgó Emléktornát!

2024. Július 21. 09:00, vasárnap | Helyi

Fél év alatt 129 otthonban volt tűz

1664 beépített négyzetméter égett le.