Városlista
2021. április 11, vasárnap - Zsolt, Leó

Hírek

2012. Május 13. 07:05, vasárnap | Belföld
Forrás: STOP / MTI

Kétmilliárdos pályázat innovatív vállalatoknak

Kétmilliárdos pályázat innovatív vállalatoknak

Innovatív ötletekből gazellák elnevezéssel 2 milliárd forintos keretösszegű pályázati forrást hirdet a kormányzat júniusban kis- és középvállalkozások részére - jelentette be Cséfalvay Zoltán szombaton Egerben.

A tender célja, hogy minél több, gyors futásra és piaci alkalmazkodásra, gyors fejlődésre képes, amerikai kifejezéssel élve "gazella vállalat" jöjjön létre - közölte a nemzetgazdasági tárca államtitkára, amikor megnyitotta az V. Bosch Rexroth Pneumobil versenyt.

Ugyanis az innováció tesz különbséget aközött, hogy egy vállalat vagy egy ország vezet, vagy csupán követi a világot - tette hozzá a politikus.

Mint elmondta: ugyan Magyarország része Európa központi ipari területének, ám igazán versenyképesek csak akkor lehetünk, ha részévé válunk a kontinens innovációs központjának is. Ennek az innovatív ipari termelésnek egyik kiemelkedő magyarországi képviselője a Bosch, amely egyben a legtöbb embert foglalkoztató német tulajdonú társaság. Különösen kiemelkedő a cég budapesti fejlesztési központja, amely egymagában 700 magasan kvalifikált szakembernek ad munkát - mondta az államtitkár.

Végül úgy vélekedett, hogy a pneumobil-verseny, vagyis a sűrített levegővel hajtott autók immár hagyományos bajnoksága az innováció ünnepe.

Javier Gonzales Pareja, a Bosch magyarországi vezetője azt hangsúlyozta, hogy a Bosch magyarországi alkalmazottai, a mérnökök kiemelkedő innovációs készséget mutatnak a fejlesztések terén, ami a felsőoktatásnak is köszönhető. Ezért a Bosch mindent elkövet azért, hogy tovább mélyítse az együttműködést a cég és a fiatal mérnökhallgatók, illetve a felsőoktatási intézmények között - mondta a vállalatvezető.

Az idei pneumobil-versenyen minden eddiginél több, 41 cseh, lengyel, magyar és román csapat állt rajtvonalhoz az egri Érsekkertben kialakított pályán.

A sűrített levegővel hajtott pneumobilok teljesítményét négy kategóriában külön értékelik, az abszolút győztest ugyanakkor a leggyorsabb "köridő", a legnagyobb sebesség, a leghosszabb menetidő és a legeredetibb konstrukció kategóriák összesített eredménye alapján hirdetik ki. Újdonság, hogy ezúttal összemérték tudásukat a szenior versenyzők is.

A pneumatikai és járműtechnikai szakemberekből álló zsűri figyelembe veszi a járműépítők kreativitását, innovációs készségét, a megoldás műszaki érdekességének fokát, valamint a kivitelezés műszaki színvonalát is.

További újdonság, hogy az idei versenyen a legkreatívabb bukósisakot tervező csapatot is díjazták.

A Bosch Rexroth AG, a világ vezető hajtás- és vezérléstechnikai társasága. Világszerte több mint 80 országban fejleszt, gyárt, valamint értékesít vezérléstechnikai berendezéseket. A Bosch-csoport tagjaként, világszerte 38400 munkatársa közreműködésével mintegy 6,4 milliárd euró forgalmat ért el 2011-ben a társaság.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 11. 07:00, vasárnap | Belföld

Ezúttal a Windows-felhasználókat célozzák a kiberbűnözők

A csomagküldő szolgálatok nevében megküldött SMS-adathalász kampányt követően ezúttal a Magyar Posta nevében küldenek adathalász e-maileket – hívta fel a figyelmet erre a rendőrség.

2021. Április 10. 17:00, szombat | Belföld

Nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás

Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás

2021. Április 10. 12:53, szombat | Belföld

Fizetett volna a pedofil, hogy kisfiúval fajtalankodhasson - VIDEÓ

Letartóztattak egy 42 éves férfit, aki egy internetes társkeresőn keresztül pénzért szexuális kapcsolatot akart létesíteni egy gyermekkorú fiúval

2021. Április 10. 11:53, szombat | Belföld

Szinte mindenkit érdekel a bolygó jövője

Meglepően sokan érdeklődnek a bolygó jövője, a környezetvédelem iránt és tudatosul bennük, hogy saját életükre és a következő generációk sorsára is hatással vannak a környezeti problémák