Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Október 02. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kevés kereskedő rendelt új pénztárgépet

Kevés kereskedő rendelt új pénztárgépet

Piaci információk szerint a vártnál jóval kevesebb kereskedő rendelte meg az új típusú pénztárgépet a tegnap lejárt határidőig - erről számolt be Tóth Tamás, az egyik forgalmazó, az ECR-Trade Kft. ügyvezetője a Gazdasági Rádiónak. A kormány eredeti elképzelése szerint már működniük kellene az adóhivatallal közvetlen kapcsolatban álló pénztárgépeknek, ám még az sem biztos, hogy a meghosszabbított határidőig, vagyis az év végéig minden megrendelő hozzájut az új eszközhöz.

Tóth Tamás szerint a lassúságot az okozza, hogy a magyar jogalkotók a külföldi példák alapján igyekeztek minél több hibát kizárni. Emiatt olyan egyedi a rendszer, hogy még a legnagyobb gyártók sem vállalták a beszállítást.

Közben a pénztárgép-cserére kötelezettek mától csak akkor üzemeltethetnek elektronikus naplóval nem rendelkező hagyományos pénztárgépet, ha van online kapcsolatra képes pénztárgép beszerzésére vonatkozó szerződésük, vagy a forgalmazó által visszaigazolt megrendelésük.A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem alkalmaz szankciót azért, mert a nyugtaadási kötelezettséget nem online pénztárgéppel teljesítették, ha a cserére kötelezettek szeptember 3-ig megkérték az üzembe helyezési kódot, és megvan az új gép beszerzésére vonatkozó szerződésük vagy visszaigazolásuk. Az adóhatóság olyan szerződést vagy visszaigazolt megrendelést fogad el, amelyben szerepel az online pénztárgép leszállítására vagy beüzemelésére vonatkozó teljesítési határidő. Az elektronikus naplóval nem rendelkező hagyományos pénztárgépet legkésőbb az online kapcsolatra képes pénztárgép üzembe helyezéséig lehet üzemeltetni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.