Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Október 08. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Kevésbé esős, de hűvösebb idő várható a hétvégén

Kevésbé esős, de hűvösebb idő várható a hétvégén

Az elmúlt napokhoz képest kevésbé esős, de hűvösebb idő várható a hétvégén: a csúcsértékek már mindenütt 20 Celsius-fok, néhol 10 fok alatt alakulnak. Hajnalban helyenként mínuszokra is számítani kell

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken az ország déli felén továbbra is erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutánig a Nagykanizsa-Szeged vonaltól délre továbbra is lehet még gyenge eső, majd délutánra ott is megszűnik a csapadék. Eközben az ország északi felén eleinte fátyolfelhős idő várható, a déli óráktól azonban egyre nagyobb területen kiderül az ég. Az Észak-Alföldön megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 6 és 12 fok között alakul, de a szélcsendes északi völgyekben ennél hidegebb lehet a hajnal. Napközben 12-18 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős, a déli megyékben, később északkeleten is változóan felhős lesz az ég. A déli megyékben elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor. A hőmérséklet hajnalban általában 2 és 9 fok között alakul, de elsősorban az északkeleti megyékben a derült, szélcsendes helyeken mínusz 2 fokot is mérhetnek. Délután 10-15 fok várható.

Vasárnap az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, de elsősorban a déli megyékben és a Tiszántúlon erősebben megnövekedhet a felhőzet. A Dél-Alföldön és a Tiszántúlon több helyen, másutt elvétve valószínű eső, záporeső. A minimumhőmérséklet általában plusz 2 és 8 fok között várható, de a gyengébben felhős, szélvédett tájakon mínusz 2 fokig is lehűlhet a levegő. A nappali csúcsértékek 9 és 14 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére