Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Augusztus 03. 15:27, szerda | PR
Forrás: 24/7

Kezdődik az európai futball szezon

Kezdődik az európai futball szezon

Célkeresztben az angol Premiere League

A 2022-es katari világbajnokságnak köszönhetően augusztus első hétvégéjén a spanyol liga kivételével mind a Serie A, a Bundesliga, valamint az angol Premiere League is egészen új színben kezdődik.

Az angol Premier League a világ legjobban követett labdarúgó ligája, valamint a legnagyobb nemzetközi szurkolótáborral is rendelkezik, így nem véletlen, hogy nemcsak a futball rajongók, de a nemzetközi média, valamint a szórakoztatóipar, beleértve az online sportfogadási oldalakat is, ugyanúgy árgus szemekkel várja a szezonnyitó hétvégét, mint az azt követő első néhány fordulót, ahol a nyarat felölelő munka meghozhatja a kezdeti gyümölcsét, valamint az új átigazolások rögtön le is tehetik a névjegyüket az új csapatuknál, vagy éppen teljes egészében a ligában is.

A címvédő Manchester City az első 3 fordulóban a West Ham, a Bournemouth, valamint a Newcastle ellen játszik, amiből a szezonnyitó, valamint a Newcastle elleni meccsen idegenben lépnek pályára. A Man City-t az idei szezonban talán az eddigieknél is több figyelem övezi, mivel a csapat egészen látványosan átalakult a nyáron. A legnagyobb várakozásokat pedig minden bizonnyal a világ talán jelenlegi leggólerősebb csatárának az érkezése jelenti. Erling Haaland ugyanis a legnagyobb érkező a Premier League-ben. Az egészen megfiatalodott Man City pedig nemcsak az újságírók által, de az angol sportfogadási kultúrát leginkább képviselő fogadó oldalak, mint például a Bet365 által is a legesélyesebbnek tartott csapat.

A Manchester City mögött az utóbbi éveknek megfelelően a Liverpool a második legnagyobb esélyes és az idei évben talán még izgalmasabb lesz követni a Liverpool meccseket, mivel itt is van némi változás a keretet, jobban mondva a támadósort illetően. A Liverpool ugyanis a portugál Benfica csapatából szerződtette az uruguayi Darwin Nunez-t, aki első látásra úgy tűnik, hogy már elég jól be is illeszkedett a csapatba, miután az első mérkőzésén egyből mesterhármast, a múlt heti Community Shield döntőjében pedig csereként beállva szerzett gólt. Érdekes lesz látni, hogyan is működik majd ez a villámgyors Salah, Luis Dias, Darwin Nunez támadósor. A Liverpool is rendesen belecsap a dolgok közepébe, mivel az első fordulóban idegenben a Fulham ellen játszanak, viszont a második fordulóban egyből a Crystal Palace, amíg a harmadik az Old Traffordon a Manchester United ellen játszanak rangadót.

Innentől kezdve pedig jönnek a találgatások, hogy vajon a Chelsea magára talál-e, vagy mire lesz képes az Arsenal. Ami biztos, hogy az angol lapok és sportfogadási portálok is londoni csapatokat helyeznek a középpontba Közülük is elsőnek a Tottenham-et. A Spurs erősen fejezte be az előző szezont és idén is sikerült megtartaniuk a legnagyobb játékosaikat, valamint Richarlison személyében még a Premiere League egyik legtöbb figyelmet kapó játékosa is csatlakozott az észak-londoniakhoz. Itt azonban már bármi megtörténhet, mivel a Chelsea is egészen sok változáson ment keresztül. A védelmük egészen átalakult, hiszen Christensen, valamint Rüdiger is távozott, viszont érkezett a modern futball egyik legjobb védője, Koulibaly a Nápolyból. A támadósorban pedig Raheem Sterling jelentheti majd a különbséget, aki Mancherstert maga mögött hagyva, többszörös angol bajnokként érkezett Londonba.

Az angol foci rajongóinak az egyik legnagyobb kérdése azonban, hogy kimászik-e idén az Arsenal abból a gödörből, amibe már évek óta beragadt. A tavalyi szezon utolsó fordulóinak elbukását követően egy újabb évet játszanak a Bajnokok Ligáján kívül, viszont az idei nyáron nekik is sikerült elcsípni két igen minőségi játékost, Oleksandr Zinchenko, valamint Gabriel Jesus személyében, akik ha a bajnoki címet talán nem is, de a Bajnokok Ligáját érő top 4-es helyezéshez mindenképp hozzájárulhatnak.

Utolsóként pedig jöjjön a Manchester United. Nagy kérdés, hogy vajon a Vörös Ördögök mire lesznek képesek idén. Egész sokan távoztak a csapatból, akiknek már talán ideje is volt (Pogba, Matic, Cavani, Mata), viszont az érkezők szemszögéből még annyira nem áll acélosan a csapat. Az egyik nagy kérdés pedig továbbra is, hogy vajon a már veterán Cristiano Ronaldo a United játékosa lesz-e még augusztus legvégén. Mindettől függetlenül tehetségek és rutinos játékosok szempontjából így is jól a Man United és az új edző, Erik Ten Hag irányításával akár még egészen nagy meglepetésre is lehet számítani.

Az pedig, hogy ismét egy olyan szezon elő néznek a játékosok és a szurkolók, ahol 6-7 csapat küzd majd a Bajnokok Ligáját érő első négy helyezésért, még inkább javítja a Premier League erősségét és egy újabb egészen nagy fordulatokkal teli szezont hozhat főleg úgy, hogy az idei évben a bajnokságot egészen meghatározhatja a katari VB miatti egy hónapos szünet.

Címkék: foci, futball

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák