Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Június 06. 10:53, szombat | Helyi
Forrás: Papp József

Ki mukkanhat meg Csornán?

Ki mukkanhat meg Csornán?

Mi lenne, ha elkezdenénk egymással nyíltan, a nyilvánosság előtt beszélni?

Ismerem a FIDESZ mindkét trükkjét. Az első: ha nincs érved, gyalázd a vitapartnered! Mivel a csütörtöki testületi üléssel kapcsolatos MSZP sajtóközleményben leírtakra nem tudtak mit válaszolni, helyette önkormányzati képviselőinket és név szerint engem szapultak. Ezt a trükköt Dani Richárd képviselőnk is megtanulta, mikor azt hallgatta, mit „válaszol” a polgármester asszony az interpellációjára. Ahogy szerdai cikkemben előre megjósoltam: „ Az ellenzék meg ne pofázzon bele, mert akkor rájuk sütik, hogy ők a város ellenségei” A második: ha az igazság nem melletted áll, hazudj valamit! Az se baj, ha mást hazudsz, mint fél éve. Ha dicsekedni lehet vele, és indokolni, hogy Csornán csak ők szólalhatnak meg, másnak kuss, akkor 2006 óta minden választást ők nyertek meg. Ha az elbaltázott, elfuserált „csornai elmultnyolcévért” kellene felelősséget vállalni, akkor nem is ők nyertek. Az önkormányzati választási kampányban Vági Sándor független polgármester jelöltet azért jelentették fel a Helyi Választási Bizottságnál, mert azt „állította valótlanul” hogy 2006 óta FIDESZ többség volt a csornai önkormányzatban. Igaz, hogy ehhez 2010 után meg kellett vásárolni egy képviselőt, aki az MSZP listájáról jutott a testületbe. Ez most nem fog megtörténni, mai képviselőink nem megvásárolhatók.

Nincsenek tökéletes emberek. Dani Richárd képviselőnk sem az. A FIDESZ szempontjából négy nagy hibája van. 1. Elolvassa az előterjesztéseket. 2. Megérti, amit olvas. 3. Van róla véleménye. 4. El meri, és el is tudja mondani az üléseken a véleményét. Elhiszem, hogy ez nekik macerás és bosszantó.

Magam részéről csak annyit szögeznék le. Jogom van ahhoz, hogy saját véleményem legyen, és jogom van ahhoz, hogy azt ki is mondjam, és ezt a jövőben is meg fogom tenni, ha tetszik, ha nem. Még akkor is jogom lenne hozzá, ha egyedül én gondolnám úgy. Van két rossz hírem fideszes hölgyek és urak. Egyre többen értenek egyet azzal, amit képviselőink és én kimondunk. Egyre több személyes találkozáson, privát facebook üzenetben gratulálnak ahhoz, hogy ki merjük mondani a véleményünket, egyetértenek velünk. Olyanok, akiktől nem is várnánk, vagy legalábbis meglepődünk. A másik rossz hír, hogy ezek az emberek azt is elmondják, hogy egyetértésüket, szimpátiájukat nyíltan nem merik kinyilvánítani, mert félnek. Féltik a munkájukat, vállalkozásukat, gyerekeiket, kinek mi féltenivalója van. Ezt a félelmet a FIDESZ hozta nem csak Csornára, az egész országba. Ez a legnagyobb bűnük. De vagyunk már néhányan, egyre többen, akik nem fogjuk be pörös szánkat.

Én viszont egy megveszekedett demokrata vagyok. Ezért tettük közzé a köztudomásúlag általam is szerkesztett Inforábaköz portálon a FIDESZ válaszát. Közzé tettük, bár a válasznak szánt szöveg engem gyaláz, de azt minősíti, aki írta. Ebben is különbözünk. Tényleg örülök, hogy megtört a jég, és a FIDESZ elküldte nekünk egy sajtóközleményét. Sőt! Van egy felajánlásom. Úgy gondolom, hogy nem feltétlenül értékelnék az olvasók, ha rendszeresen a portál Helyi hírek rovatában vitatkoznánk. Mi lenne, ha elkezdenénk egymással nyíltan, a nyilvánosság előtt beszélni? Akit érdekel, az viszont tájékozódhasson. Felajánlom, hogy indítsunk közös vitablogot az Inforábaközön. Itt megbeszélhetjük nyilvánosan közös ügyeinket. Ha megállapodunk, hogy ki kap hozzáférési jogot a blog bejegyzéshez, kifejthetjük álláspontunkat, amit a város lakói is megismerhetnek. Joguk van tudni, ki mit gondol, ki mit miért mond és tesz. A felajánlás mától él, ha a FIDESZ képviselő elfogadják, akkor a városi közügyek iránt érdeklődő lakosság hitelesebben tájékozódhat. Már csak ezért megérné.

Papp József

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.