Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. December 12. 14:06, vasárnap | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Kiadatási letartóztatásba került egy Kanadában elkövetett emberölés gyanúsítottja

Kiadatási letartóztatásba került egy Kanadában elkövetett emberölés gyanúsítottja

A Fővárosi Törvényszék (FT) elrendelte annak a szlovák-kanadai állampolgárságú férfinak a kiadatási letartóztatását,

akivel szemben a kanadai Ontario Kerületi Bíróság bocsátott ki nemzetközi elfogatóparancsot emberölés és emberölés kísérlete miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján a terhelt és barátnője február 28-án egy üzleti találkozón vett részt a terhükre rótt bűncselekmény két sértettjével. A megbeszélés során a férfi mindkét személyt meglőtte. Az egyik áldozat a helyszínen meghalt - közölte az FT szombaton az MTI-vel.

A férfi és a barátnője ezután külföldre menekült - tették hozzá. A nő ügyében nyáron döntött a bíróság, ő hozzájárult a kiadatásához, így azóta már Kanadában van.

A bíróság eljárása során megállapította, hogy a rendelkezésre álló információk alapján a férfi esetében a kiadatás, illetve a kiadatási letartóztatás feltételei fennállnak. A kiadatás kérdésében a döntést az igazságügyi miniszter hozza meg - írták.

A bíróság szombati végzésében rendelkezett a specialitás elvének alkalmazásáról is, ami szerint a terheltet kiadatása esetén a kanadai hatóságok kizárólag a jelen kiadatási kérelemben szereplő ügyekkel kapcsolatban állíthatják bíróság elé.

A kiadatási letartóztatás - amelynek kezdőnapja július 12. - hat hónapig, azaz 2022. január 12-ig tart. A végzés nem végleges - közölte az FT.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.