Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Június 01. 11:09, kedd | Belföld
Forrás: mti

Kiderült, hogy mi okozta a két utas életét követelő balesetet Csótnál

Kiderült, hogy mi okozta a két utas életét követelő balesetet Csótnál

Szabálytalan előzés okozta a tavaly februári, két ember életét követelő balesetet Csótnál, emellett a gyanúsított autója az ahhoz kapcsolt utánfutóval nem felelt meg a műszaki előírásoknak

- állapította meg a most lezárult rendőrségi vizsgálat. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján azt közölte: a 27 éves Komárom-Esztergom megyei férfi ellen közúti baleset okozásának gyanúja miatt indított eljárást a pápai rendőrkapitányság.

A férfi 2020. február 17-én délelőtt Csót irányából Pápateszér felé tartott az autójával és az ahhoz kapcsolt utánfutóval. A sofőr egy bukkanónál a záróvonalat átlépve az előtte haladó gépkocsi előzésébe kezdett, ekkor összeütközött a szemből érkező autóval, amely ennek következtében kigyulladt, az abban ülő két ember meghalt. A szabálytalan előzést végző sofőr és utasa nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrség megállapította azt is, hogy a balesetet okozó sofőr a járműszerelvénnyel túllépte a megengedett sebességet, a személygépkocsi hátsó kerekeinek mérete jelentősen eltért egymástól, továbbá a bal oldali hátsó gumiabroncs mintázata sem felelt meg a műszaki előírásoknak.

A pápai rendőrkapitányság az ügy iratait átadta az illetékes ügyészségnek - áll a közleményben.

Címkék: csót, halálos baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.