Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Augusztus 28. 12:09, szerda | Belföld
Forrás: MTI/Fotó:MTI/Balázs Attila

Kiderült, hogy miért ölt a nyíregyházi kettős gyilkosság gyanúsítottja

Kiderült, hogy miért ölt a nyíregyházi kettős gyilkosság gyanúsítottja

Letartóztatta a hétfői nyíregyházi kettős emberölés gyanúsítottját a Nyíregyházi Járásbíróság - közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

Sterné Deák Andrea elmondta, H. M. letartóztatása, amelyet aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt rendelt el a járásbíróság, az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során meghozandó határozatáig, de legfeljebb szeptember 28-ig szól.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított idén júliusban tudta meg, hogy a felesége érzelmi kapcsolatba került egy másik férfival. A nő hétfő délben szóváltásba keveredett szeretőjével annak orosi háza előtt, de a történteket még aznap elmondta a férjének és sérelmezte, hogy a szeretője lekezelően beszélt vele.

A gyanúsított féltékenységből és a lekezelő magatartás miatt még aznap délután elment a sértett házához, ott az autójából engedéllyel tartott golyós vadászpuskájából célzott lövést adott le az udvaron tartózkodó másik férfira, aki erre bemenekült a házba. A gyanúsított ezután kiszállt az autóból és a ház ajtaján keresztül hátba lőtte a férfit, aki a helyszínen meghalt - ismertette Sterné Deák Andrea.

A lövések hallatára a szemben lévő házból kiment az utcára az áldozat apja, akire a gyanúsított szintén rálőtt, de ez a lövés nem találta el az idős férfit. Ezután az apa az utcán felelősségre vonta a gyanúsítottat, szóváltás alakult ki közöttük, majd amikor hátat fordított, a tettes egy újabb célzott lövéssel hátba lőtte. Az idős férfi a helyszínen meghalt.

A sajtószóvivő megjegyezte, a bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény jellege, kiemelkedő tárgyi súlya miatt indokolt a büntetlen előéletű gyanúsított letartóztatása, mert szabadlábon hagyása esetén fennáll annak veszélye, hogy a hatóság elől elszökne, elrejtőzne és a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál szombat délelőtt, a sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt, a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség