Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Április 17. 07:07, kedd | Belföld
Forrás: OrintPress

Kiemelt vállalat lesz a Gyulai Húskombinát

Kiemelt vállalat lesz a Gyulai Húskombinát

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a kormány elé fogja terjeszteni a Gyulai Húskombinát megmentésére készített tervezetet – jelentette ki Budai Gyula.

A Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a tulajdonosokat képviselő Kovács Lajossal és a Gyulai Húskombinát Zrt. vezérigazgatójával, Ruck Jánossal tárgyalt a nehéz helyzetben lévő cég állami megsegítéséről.

Az a feladatunk, hogy megmentsük a Húskombinátot, és olyan megoldást találjunk, amely mindenkinek megnyugtató – hangsúlyozta Budai Gyula. A vidékfejlesztési tárca megvizsgálta, milyen eszközökkel segítheti a cég megmentését. Fazekas Sándor miniszter kezdeményezni fogja, hogy a kormány nyilvánítsa stratégiailag fontos, kiemelt vállalattá a Gyulai Húskombinátot. Ez után következhet a konkrét lépések kidolgozása, amelynek során részletes szakmai-gazdasági egyeztetés zajlik majd le a tulajdonosok, a hitelezők, az állam képviselői és a további érintettek között – mondta az államtitkár.

Az 1868-as alapítású cég hazánk legrégebbi húsipari vállalkozása, mely nemzetközileg elismert, kiváló minőségű termékeket állít elő. Eredetvédett a gyulai és a csabai kolbász, a gyulai májas Magyar Termék-nagydíjas készítmény. Évi 12 ezer tonna feldolgozott élelmiszer hagyja el a kombinátot, jelentős az exportjuk, számos hazai beszállító is érdekelt működésében. A Gyulai Húskombinát jövője érdekében elindult párbeszéd része annak a stratégiának, amely kész állami segítséget nyújtani a magas minőséget előállító tradicionális vállalkozásoknak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő