Városlista
2021. augusztus 3, kedd - Hermina

Hírek

2018. Március 27. 08:38, kedd | Kék hírek
Forrás: katasztrófavédelem

Kigyulladt egy olajgyár Komáromban

Kigyulladt egy olajgyár Komáromban

Kigyulladt kedden kora reggel a komáromi Tűzoltó utcában a növényolajgyár. A lángok az ötemeletes sajtolóüzem harmadik és negyedik emeletén csaptak fel.

Kedd hajnalban tűz keletkezett az üzem légtechnikai részén. Ebben az üzemrészben történik a gyártás során keletkező melléktermékek elszívása és szűrése, tisztítása. A lángokat elsőként a legfelső szinten észlelték az ott dolgozók. Ezt követően elhagyták az üzem területét, senki nem sérült meg.

A segélyhívást követően a megyei tevékenység irányítási központ IV-es kiemelt riasztási fokozatot rendelt el. Nyolc tűzoltó fecskendő és különleges szerek kezdték meg a vonulást. Az elsőként kiérkező komáromi hivatásos tűzoltók a felderítés során azt tapasztalták, hogy a négyszintes légtechnikai csarnok legfelső emeletén a csővezeték több ponton átizzott. A későbbi hőkamerás felderítési adatok alapján tisztázódott, hogy mindkét felső szinten ég a technológiai berendezés. Fel kellett készülni a tűz terjedésére a csővezetékben, illetve a szerelvényeknél várható volt a tűz kitörése is. A komáromi tűzoltásvezető elrendelte a vezeték megbontását, így a tűzoltók légzőkészülékben vízsugárral megkezdhették a kivágott nyílásokon keresztül az oltást.

A később kiérkező tűzoltóerők segítségével képesek voltak a teljes csőrendszert átvizsgálni és az izzó szakaszokat eloltani, visszahűteni. A tűz nem jutott ki a technológiai berendezésből, azonban az elsődleges adatok alapján károsította azt. A tüzet végül 3 vízsugárral oltották el. Az eset körülményeinek tisztázása érdekében a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság – hivatalból – tűzvizsgálati eljárás indított.

Fotó: Káli Sándor alezredes

Címkék: Komárom, olaj, Olajgyár, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 02. 08:57, hétfő | Kék hírek

Négyszáz határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

Négyszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és a katonák péntek reggeltől hétfő reggelig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2021. Július 30. 12:14, péntek | Kék hírek

Agyonütöttek egy felsőmocsoládi férfit

Halált okozó testi sértés miatt őrizetbe vettek egy 20 éves felsőmocsoládi férfit, aki kedden agyonütött egy 69 éves helyi lakost - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

2021. Július 23. 10:50, péntek | Kék hírek

Két városban is felfegyverkezve garázdálkodtak

A Bonyhádi és a Szekszárdi Rendőrkapitányság is büntetőeljárást indított.

2021. Július 22. 16:10, csütörtök | Kék hírek

Erőszakkal ejtette teherbe 11 éves nevelt lányát

Vádat emelt a Heves Megyei Főügyészség egy 11 éves nevelt lányát erőszakkal teherbe ejtő férfi és élettársa, a gyerek anyja ellen - közölte a megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.