Városlista
2022. november 26, szombat - Virág

Hírek

2014. Augusztus 28. 06:00, csütörtök | Belföld

Kikérhető-e egy szolgáltató által rögzített telefonbeszélgetés?

Kikérhető-e egy szolgáltató által rögzített telefonbeszélgetés?

Jogosult vagyok-e egy céggel folyatott telefonbeszélgetés kikérésére? Erre keresi a válasz az onlinejogsebesz.hu szakértőinél egy olvasónk. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!

Jogosult vagyok-e egy céggel folyatott telefonbeszélgetés kikérésére? Folyamatosan telefonon keresnek meg és közlik, hogy a beszélgetés rögzítésre kerül. Kaphatok-e ebből egy másolatot vagy jegyzőkönyvet? Milyen módon tudom ezt megtenni?
Az eddigi és mostani segítségüket megköszönve:

2014. 06. 23.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A 1997. évi CLV. törvény 17/B. § (3) bekezdése – 2012. július 29-től – előírja, hogy a telefonos ügyfélszolgálatra beérkező hívásokat, ezen felül az ügyfélszolgálat és a fogyasztó közötti telefonos beszélgetést is rögzíteni kell, egyedi azonosítószámmal kell ellátni, és öt évig meg kell őrizni. A törvény azt is előírja, hogy a beszélgetés kezdetekor a következő tájékoztatást kell megadni: az ügyintézésről hangfelvétel készül, a felvételt 5 évig megőrzik, a hangfelvételt díjmentesen az ügyfél rendelkezésére bocsátja a szolgáltató, az ügyintézés egyedi azonosító kódja. Ebből következően kérheti a beszélgetés kiadását, ha ezt nem kapja meg, a fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulhat jogorvoslatért.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Nádas Gábor ügyvéd
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 26. 14:02, szombat | Belföld

A MÖSZ arra kéri Novák Katalint, ne írja alá a szociális törvényt

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) nyílt levélben kéri Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az Országgyűlés által elfogadott szociális törvényt, küldje vissza azt a parlamentnek.

2022. November 26. 14:01, szombat | Belföld

Wladár Sándor lett a Magyar Olimpiai Bizottság új alelnöke

Hetvenöt igen, öt nem szavazat és három tartózkodás mellett egyetlen jelöltként Wladár Sándor olimpiai bajnokot, a Magyar Úszó Szövetség elnökét választották meg a MOB új alelnökének a szervezet szombati közgyűlésén.

2022. November 25. 14:51, péntek | Belföld

Kölyökkutyákat talált a NAV egy román autóban

A pénzügyőrök a 61-es számú főút Fejér megyei szakaszán ellenőrizték azt a román kocsit, aminek átvizsgálásakor a csomagtérben hét, alig hathetes bichon jellegű kutyát találtak.

2022. November 25. 14:44, péntek | Belföld

Autókerekek felnijében próbált cigarettát becsempészni egy ukrán férfi Záhonynál

Egyedi és új módszerrel kialakított rejtekhelyen, autókerekek felnijében próbált cigarettát becsempészni Magyarországra egy ukrán férfi a záhonyi határátkelőhelyen