Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Augusztus 28. 06:00, csütörtök | Belföld

Kikérhető-e egy szolgáltató által rögzített telefonbeszélgetés?

Kikérhető-e egy szolgáltató által rögzített telefonbeszélgetés?

Jogosult vagyok-e egy céggel folyatott telefonbeszélgetés kikérésére? Erre keresi a válasz az onlinejogsebesz.hu szakértőinél egy olvasónk. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!

Jogosult vagyok-e egy céggel folyatott telefonbeszélgetés kikérésére? Folyamatosan telefonon keresnek meg és közlik, hogy a beszélgetés rögzítésre kerül. Kaphatok-e ebből egy másolatot vagy jegyzőkönyvet? Milyen módon tudom ezt megtenni?
Az eddigi és mostani segítségüket megköszönve:

2014. 06. 23.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A 1997. évi CLV. törvény 17/B. § (3) bekezdése – 2012. július 29-től – előírja, hogy a telefonos ügyfélszolgálatra beérkező hívásokat, ezen felül az ügyfélszolgálat és a fogyasztó közötti telefonos beszélgetést is rögzíteni kell, egyedi azonosítószámmal kell ellátni, és öt évig meg kell őrizni. A törvény azt is előírja, hogy a beszélgetés kezdetekor a következő tájékoztatást kell megadni: az ügyintézésről hangfelvétel készül, a felvételt 5 évig megőrzik, a hangfelvételt díjmentesen az ügyfél rendelkezésére bocsátja a szolgáltató, az ügyintézés egyedi azonosító kódja. Ebből következően kérheti a beszélgetés kiadását, ha ezt nem kapja meg, a fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulhat jogorvoslatért.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Nádas Gábor ügyvéd
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.