Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2017. Május 04. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

Kína is esélyes lehet a 2030-as labdarúgó-vb rendezésére

Kína is esélyes lehet a 2030-as labdarúgó-vb rendezésére

Megnőhet Kína rendezési esélye a 2030-as világbajnokságra, ha a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) módosítja alapszabályát.

A szervezet a jövő heti, bahreini kongresszusán tárgyal arról, hogy a jövőben rugalmasan kezeljék a kontinensekről érkező pályázatokat, "ha a körülmények úgy kívánják".

A FIFA korábban úgy döntött, hogy a vb-rendező ország kontinensén nyolc évig nem rendezhetnek újabb világbajnokságot. A mostani alapszabály szerint így 2018, az oroszországi vb éve után legalább tizenkét esztendőnek kell eltelnie, hogy ismét Európában rendezzék meg az eseményt.

Ázsia - Katar révén - 2022-ben ad otthont vb-nek. (2026-ra egy közös észak- és közép-amerikai pályázat lehet a favorit, az Egyesült Államokkal, Kanadával és Mexikóval.) A most hatályos alapszabály szerint tehát 2030-ban ázsiai országban nem lehet vb.

Az első vb-nek 1930-ban otthont adó Uruguay (Dél-Amerika) várhatóan szeretné megrendezni a 2030-as, centenáriumi tornát. A tervezett változtatással azonban a FIFA "helyzetbe hozza" Kínát, amely még nem volt vb-házigazda. Az ázsiai ország egyre komolyabb összegeket fektet a sportágba, kínai cégek pedig a FIFA támogatásából veszik ki a részüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Külföld

Az Európai Parlament továbbra is kiáll Ukrajna határozott támogatása mellett

A héten megalakult új Európai Parlament szerdai strasbourgi plenáris ülése elfogadta első hivatalos állásfoglalását, amelyben a testület képviselőinek többsége továbbra is Ukrajna határozott támogatását szorgalmazza.