Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 27. 07:01, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Kipótolja a kormány a vízdíjat

Kipótolja a kormány a vízdíjat

4,5 milliárdos, a központi büdzséből elkülönített összeggel segíti a kormány ott, ahol az országos átlagnál magasabbak az ivóvíz szolgáltatás, szennyvízelvezetés és tisztítás költségei.

A rendelet előírja, milyen feltételekkel lehet pályázni a hozzájárulásra.

Az előirányzatban kiemelten kezelik a társadalmi, gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott településeket. Fontos kitétel, hogy a jóváhagyott összeget – ellenőrizhető módon – kizárólag a ráfordítás csökkentésére használhatja fel az önkormányzat, vagy a szolgáltató. A pályázatok elbírálását – egy tárcaközi bizottság segítségével – a vízgazdálkodásért felelős miniszter végzi.

A 4,5 milliárdos támogatásból 50 millió forintot vis major esetekre tartalékol a kormány, ez az ivóvízminőség ideiglenes fenntartására nyújthat fedezetet. Tavaly összesen 626 település önkormányzata felelt meg a kiírásnak, a támogatás így több mint egymillió embert érintett -tájékoztatott a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / wikipedia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott