Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2012. Március 26. 07:11, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Kis híján tragédia történt az űrben

Kis híján tragédia történt az űrben

Majdnem eltalálta a Nemzetközi Űrállomást (ISS) szombat hajnalban egy orosz rakétadarab. Az űrszemét becsapódására számítva a hat asztronauta átült két Szojuz űrhajóba, de végül nem történt baj.

A két amerikai, három orosz és egy holland űrhajós korán kelt szombaton, hogy fedezékbe vonuljon. Ha az űrszemét eltalálta volna az űrállomást, akkor annak veszélyes következményei lettek volna, az ISS-en dolgozóknak vissza kellett volna indulniuk a Földre.

A rakétadarab közép-európai idő szerint 7 óra 38 perckor volt a legközelebb az állomáshoz. Közeledését későn, csak pénteken vették észre, így már nem tudták elnavigálni az ISS-t az útjából. Az utóbbi 12 évben ez volt a harmadik eset, hogy az asztronautáknak fedezékbe kellett vonulniuk egy közeledő űrszemét elől.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 02. 14:34, hétfő | Belföld

A 7. legjobb foglalkoztatási adat a magyar az unióban

Így fest jelenleg a unkanélküliség az EU-tagállamokban.

2023. Október 02. 12:51, hétfő | Belföld

Szijjártó Péter: adottak az alapok a komoly gazdasági növekedéshez 2024-ben

Az autóipar teljesítményének gyors bővülése kellő alapot biztosít ahhoz, hogy Magyarország az idei év második felében és jövőre európai összevetésben is komoly gazdasági növekedést tudjon felmutatni

2023. Október 02. 10:32, hétfő | Belföld

Illegális bevándorlás - Több mint kétezer határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Péntektől vasárnapig 2051 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.