Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2014. Február 14. 11:04, péntek | Sport
Forrás: InfoAjka | Borbás Bálint

Kis Viktória Katarban: „Let’s rock!”

Kis Viktória Katarban: „Let’s rock!”

Szerdán eljött a nagy nap: a H-Moto Team versenyzője, Kis Viktória útnak indult Katarba, a dohai Losail International Circuitre, ahol az előttünk álló hétvégén a Losail Ázsia Bajnokság 3. fordulóját rendezik, a magyar hölgymotoros főszereplésével.

Wicca (Kis Viktória közismert neve motoros berkekben) a rangos nemzetközi sorozat mindhárom hátralevő futamán rajthoz állhat, amit egy komoly magyar sportdiplomáciai eredményként is elkönyvelhetünk. Tudniillik, a MAMS elnöke, Hermann Henrik közbenjárása nélkül ez a lehetőség nem adatott volna meg a H-Moto Team és az ifjú kecskeméti versenyző számára, akinek kint tartózkodási és utazási költségeit teljes egészében a Katari Motorsport Szövetség állja, továbbá az induláshoz szükséges motort is ők biztosítják számára.Wicca és magyar csapata, a H-Moto Team nagyon komolyan vette a felkészülést az első katari megmérettetésre, hiszen nemrégiben a spanyolországi Almeriába utaztak tesztelni, ahol Wicca két napon át rótta szinte megállás nélkül a köröket a csapat Yamaha R6-osának nyergében, amelyhez hasonló technikával fog a hétvégi versenyen is rajthoz állni. A spanyolországi teszt folyományaként ugyan Wicca hazahozott magával egy makacs ínhüvelygyulladást (a 600-as motoron keményebb a kuplung, mint amit az 1000-es Kawasakin megszokott), de itthon ezt orvosi segédlettel kikúrálta, így Katarba már száz százalékos fizikai és felkészültségi állapotban utazott ki.

A 2012-ben az Év Magyar Női Motorversenyzőjének választott pilóta számára azért is rendkívül örömteli ez a mostani lehetőség, mert a tavalyi évben anyagi okokból egyetlen futamon sem tudott rajthoz állni, idehaza sem. Ehhez képest, mondanunk sem kell, mekkora fordulat, hogy most épp Katarban készülődik élete első kinti versenyére, ami pénteken a szabadedzésekkel és a hivatalos időmérő edzéssel veszi kezdetét.

Kis Viktória
„Úgy érzem, jól sikerült a felkészülési időszak, frissen, fitten vágok neki a katari versenynek. A kezem meggyógyult, egyhetes kényszerpihenővel sikerült kiheverni az ínhüvelygyulladást. Nagyon vártam már az indulást, hogy végre itt lehessek! Szerdán délután repültem ki, az időeltolódást nem nehéz megszokni, csupán +2 óra az eltérés. Pénteken kezdődnek majd a programok. A katari szövetség biztosítja a motort, ami egy 2005-ös évjáratú R6-os Yamaha lesz. Mindössze 75 percem lesz megszokni az újdonságokat. Egy 45 perces és egy fél órás szabadedzés áll majd rendelkezésemre, hogy kiismerjem a teljesen új technikát, és felvegyem a losaili pálya ritmusát. Ezt követi majd a 30 perces kvalifikáció, amikor már nem babra megy a játék. Szombaton lesz egy 20 perces warm up, majd a délután folyamán két 15 körös verseny. Lesz feladat és kihívás bőven, de pont ezt szeretem! Rajta leszek, hogy a legjobbat hozzam ki magamból! Let's rock! :)”A katari versenyhétvége programja magyar idő szerint:

Péntek (2014. február 14.)

11:00 – 11:45: Első szabadedzés
13:00 – 13:30: Második szabadedzés
14:20 – 14:50: Időmérő edzés

Szombat (2014. február 15.)

07:00 – 07:20: Warm Up
09:20: Első furam (15 kör)
12:50: Második futam (15 kör)

Címkék: katar, Kis Viktória

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 12:01, péntek | Sport

Az MLSZ összességében elégedett a klubokkal és a szurkolókkal

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) összességében elégedett a klubok munkájával, és a szurkolók meghatározó többségének fegyelmezettségével is a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú intézkedések kapcsán.

2020. Június 04. 05:00, csütörtök | Sport

Szélesre tárja kapuit KiskunDragháza június 6-án

Dragra fel, irány KiskunDragháza! Június 6-án újra felbőgnek az autók és motorok hangjai a kiskunlacházi repülőtér beton csíkján.

2020. Május 31. 11:08, vasárnap | Sport

Szabó Krisztián: Edzünk északon, versenyzünk délen - VIDEÓ

Lazultak a korlátozások, ennek örömére Csomós Mixi és Nagy Attila pedig előkapta a Skoda Fabia R5-ösét.

2020. Május 30. 13:00, szombat | Sport

Kiderült, hogy ki volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben

A 20-szoros Grand Slam-győztes teniszcsillag Roger Federer volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben, derült ki a Forbes magazin felmérésből.