Városlista
2019. november 20, szerda - Jolán

Hírek

2014. November 02. 09:53, vasárnap | Sport
Forrás: InfoVáros | Balogh Tamás

Kis Viktória kategóriája 2. helyén zárta a katari időmérőt

Kis Viktória kategóriája 2. helyén zárta a katari időmérőt

A hétvégén rendezik a Losail Ázsia Bajnokság 2014/2015-ös szezonjának második fordulóját Katarban, ahol a magyar színeket a H-Moto Team versenyzője, Kis Viktória képviseli. A fiatal motoros a pénteki időmérőn a második helyre kvalifikálta magát kategóriájában, így jó esélye van arra, hogy szombaton újabb dobogós helyezésekkel gazdagodjon.

Kis Viktória két héttel ezelőtti első és második helyének köszönhetően az összetett pontverseny éllovasaként érkezett meg Katarba, ahol a hétvégén a Superbike világbajnokság szezonzárójának betétversenyeként rendezik meg a Losail Ázsia Bajnokság (Losail Asian Road Racing Series) 2014/2015-ös idényének második állomását. A magyar H-Moto Team hölgyversenyzője a mostani hétvége előtt is a futamgyőzelmet tűzte ki célul maga elé, és egyelőre jó úton halad egy újabb remek szereplés felé, hiszen a pénteki kvalifikáción, amelyet a szabadedzéssel ellentétben már villanyfénynél rendeztek, a 21. helyen végzett, amely a kategóriájában a második rajtpozíciót jelenti számára.

Wicca elmondása szerint ugyanolyan időket motoroznak az élen végző szlovén pilótával, így izgalmas versenyekre számít szombaton, amelyek közül az elsőt még természetes fénynél, a másodikat viszont már éjszakai körülmények között rendezik majd számukra. Reméljük, a fiatal versenyző újabb remek eredményekkel gazdagodik, és ezúttal a Superbike világbajnokság menői előtt játszhatják majd el a tiszteletére a magyar himnuszt.

Kis Viktória
„A mai erős szél miatt az első szabadedzésen meglehetősen csúszós volt a pálya a homok miatt: csak úgy porzott az aszfalt az első pár körben. Eleinte nem éreztem magam komfortosan a motoron, ez meg is látszott a köridőkön. Nem aggódtam emiatt, mert nekem valahogy az első edzések nem mennek a legjobban, de így is körről körre javultam. A nappali meleg még mindig megterhelő a szervezetnek, az időmérőt viszont már lámpafénynél rendezték. Sokkal jobban sikerült, mint a szabadedzés, és volt már két szabad köröm is. 2:14.1-es idővel a 21. rajtkockába kvalifikáltam magam a 43 motoros közül, ezzel kategóriámban a 2. helyen vagyok. A motor ugyanaz volt, mint két héttel ezelőtt, egyelőre nem kellett állítanunk rajta semmit. Szombaton az első versenyünk még természetes fénynél lesz, helyi idő szerint délután négy órakor – azt hiszem, nem fogunk fázni. A szlovén lány két hellyel van előttünk, de ugyanolyan időket tudunk menni, úgyhogy holnap izgalmas futamoknak nézünk elébe.”

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 18. 08:00, hétfő | Sport

Csomós Mixi: Sok szakaszt nyertünk az ERC mezőnyében

Csomós Mixi és Nagy Attila háromszoros bajnokként vágott neki a Rallye Hungary-nak, de Mádon, egy ártatlan szituációban kifogott rajtuk a fizika,

2019. November 18. 06:25, hétfő | Sport

Peches, mégis bíztató Rallye Hungary ERC futam!

Bár a Ritmus A.S.E. egyik támogatott versenyzője sem látta meg a célt, a főleg Vincze Ferkó által mutatott tempó azonban valamennyire kárpótol minket.

2019. November 15. 16:56, péntek | Sport

Rally: 2 év, 4 autó, 4 bajnoki cím

November 8. és 10. között zajlott le a Rally Hungary 2019, amely nem kizárólag az ERC záró fordulója volt, hanem a magyar bajnokságé is.

2019. November 14. 06:48, csütörtök | Sport

Ezüstérem a 3-Städte ralin

A Mitropa Rally abszolút hetedik helyét és az RC3 kategória második helyét szerezte meg a Juhász Csaba - Juhász Zsolt ralipáros a 3-Städte ralin.