Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Április 08. 17:22, szombat | Külföld
Forrás: Gazda Árpád, az MTI tudósítója jelenti:

Kisiklott és szakadékba zuhant Romániában egy tehervonat mozdonya és több vagonja

Kisiklott és szakadékba zuhant Romániában egy tehervonat mozdonya és több vagonja

Kisiklott és szakadékba zuhant szombat délután az erdélyi Hunyad megyében egy tehervonat mozdonya és több vagonja - közölte az Agerpres hírügynökség.

A Baleset a Petrozsény és Piski (Simeria) közötti vasútvonalon történt Merisor falu közelében. Amint a Digi 24 hírtelevíziónak a Hunyad megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta: a 16 vagonos tehervonatból a mozdony és 14 vagon siklott ki, és a mozdony és hat vagon zuhant egy körülbelül tíz méter mély szakadékba. Az Agerpres hírügynökség szerint a mentőcsapat orvosa megállapította a mozdonyban tartózkodó két személy halálát.

A szóvivő elmondta: a baleset egy rendkívül nehezen megközelíthető helyen történt, a tűzoltók több száz méteren kézben vitték a helyszínre az életmentő felszereléseket. A szóvivő szerint mind a mozdonyvezető, mind pedig a segédje a roncsok közé szorult.

Az Agerpres hírügynökség közlése szerint a vizsgálatok előzetes eredményei arra utalnak, hogy a szerelvény fékrendszerének a meghibásodása okozta a balesetet. A történteket üzemi balesetként vizsgáló munkaügyi felügyelőség vezetője közölte: a mozdonyvezető nem sokkal a baleset előtt rádión értesítette a merisori vasúti állomást, hogy a szerelvény fék nélkül maradt, és szabad pályát kért.

A vonat egyébként egy magántulajdonban levő vasúti szállítócég járata volt. A baleset során súlyosan megsérült a vasúti pálya. Helyreállításáig Piski és Petrozsény között a vonatok egy része módosított útvonalon közlekedik. A helyi érdekű személyvonatok utasait vonatpótló autóbuszok veszik át Petrozsény és Puj állomások között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.