Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 21. 07:53, péntek | Bulvár
Forrás: STOP

Klapka György éjjeli menedéket építene hajléktalanoknak

Klapka György éjjeli menedéket építene hajléktalanoknak

Bár információk szerint Klapka György visszavonul, az üzletember az RTL Klub Reggeli műsorában elmondta, nem tud munka nélkül élni. Választás elé került és úgy döntött: lemond a zálogházról, ám dióültetvényét megtartja.

Az aranyember a Rábaközben jelenleg negyvenegy hektáron termeszt diót és többnyire Németországba szállítja.

- Úgy gondoltam, felnövő gyermekeimnek olyan befektetéssel tudok segíteni, ami nem csak rövid távú megélhetést biztosít. Így jutottam a dióhoz, aminek szakirodalmába is komolyan belemerültem - mondta korábban a Kisalföldnek. A termesztésbe a legmodernebb technikát vonta be, és ahogy megjegyezte, mintagazdaságot épített.

Klapka György a Reggeli műsorában elmondta, hogy a rendszerváltozás körül ő volt az első, aki több ezer hajléktalan embert etetett az ingyenkonyháján másfél éven keresztül. Most szeretné egy tervét megvalósítani: több száz hajléktalannak építene éjjeli menedékhelyet. Telek már van, a média segítségét kéri, hogy ötlete megvalósításához társakat is találjon.

Cáfolja azokat a feltételezéseket, hogy ő egy kemény üzletember. Fiatalkorában művész volt és ők nagyon is érzékeny lelkületű, romantikus emberek. Ha lát egy szegény embert, azt nagyon megsajnálja, de ő egyedül kevés ahhoz, hogy minden hajléktalanon segítsen.

Klapka György büszke arra, hogy amit eddigi életében elkezdett, azt be is tudta fejezni. Bízik benne, hogy jelenlegi tervét is meg tudja valósítani és maradandót alkothat. "Azt hiszem, az utolsó percemig dolgozni fogok, e nélkül nem is tudnék élni." Hangsúlyozta, hogy számára a boldogságot a jól végzett munkában való siker jelenti.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára