Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2014. November 25. 06:00, kedd | Belföld

Kocsma egy társasházban – kell-e új tulaj esetén újabb beleegyezés

Kocsma egy társasházban – kell-e új tulaj esetén újabb beleegyezés

Korábban megadták az engedélyt egy társasházban működő kocsmához a lakók, ám új tulaja lett a vendéglátóhelynek. Ilyenkor szükséges-e újból beleegyező nyilatkozatot kérni a szomszédoktól? Az onlinejogsebesz.hu válaszol!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Szükséges-e aláíratni a szomszéd lakókkal beleegyező nyilatkozatot egy már nagyon régóta üzemelő kocsmának abban az esetben, ha a tulajdonos elhunyt, és valaki más veszi át az üzletet (nem örökös)?
2014. 09. 11.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Ha jól értem, adott egy társasház, amiben egy kocsma üzemel, amihez annak idején a társasház megadta a beleegyezését, most pedig meghalt a kocsma tulajdonosa, helyét más venné át?
Az eset összes körülményei ismerete nélkül úgy vélem: a társasház hozzájárulása nem személynek szólt, hanem célnak, így ezt nem kell megismételni. Ez azonban nem zárja ki, hogy az új tulajdonostól a hozzájárulást, ha ez indokolt, a társasház visszavonja.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon, a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Nádas Gábor ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 02. 12:43, csütörtök | Belföld

Több százezer lefoglalt védőmaszkot ajánlott fel a NAV karitatív célra

Több százezer lefoglalt védőmaszkot ajánlott fel a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) karitatív célra.

2023. Február 02. 09:23, csütörtök | Belföld

Megmenthette volna az élettársát, ha segít az ellátásában

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki vérző sérüléssel magára hagyta élettársát, aki a sérülés következtében életét vesztette.

2023. Február 02. 09:21, csütörtök | Belföld

Kiskorú rokonait vette rá arra, hogy piát lopjanak neki

A Hevesi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetésétől számított két hónapon belül bíróság elé állította azt a 28 éves nőt, aki arra vette rá kiskorú rokonait, hogy a boltból szeszes italt lopjanak.

2023. Február 02. 09:00, csütörtök | Belföld

Újabb 17 embert fogtak el az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügyben

Újabb 17 embert - köztük orvosokat és cégvezetőket - fogtak el az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügyben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.