Városlista
2024. április 15, hétfő - Tas, Anasztázia

Hírek

2016. Június 14. 07:41, kedd | Belföld
Forrás: mti

Költségvetés: a jövő évi büdzsébe beépítették az állam növekvő bevételeit

Költségvetés: a jövő évi büdzsébe beépítették az állam növekvő bevételeit

A 2017-es költségvetésbe beépítették az állam növekvő bevételeit, ugyanis a gazdasági növekedés,

a gazdaság fehéredése és foglalkoztatás bővülése miatt tud a kormány az ideihez képest jövőre egyebek mellett az oktatásra 271 milliárd forinttal többet költeni - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Varga Mihály kiemelte: a gazdaság fehéredése köthető például az online kasszák bevezetéséhez. Az online pénztárgépek rendszerét szeptember 1-től és január 1-től különböző szolgáltató szektorokra kiterjesztik - tette hozzá.

Arról is beszámolt, hogy jövőre akarják tesztelni az elektronikus számlarendszer bevezetését, hogy a vállalatok, a cégek papírmentesen tudjanak elektronikus számlákat kiállítani.

A Nagy-Britanniának az Európai Unióból (EU) való kilépéséről szóló közelgő népszavazással kapcsolatban a miniszter elmondta, hogy amennyiben Nagy-Britannia a kilépés mellett dönt, akkor Magyarország gazdasági növekedése várhatóan 0,3-0,4 százalékkal fog csökkeni.

Varga Mihály azt is hangsúlyozta: a kormány arra törekszik, hogy a nyugdíjak értékállóak legyenek. A tárcavezető a reálnyugdíj növekedésre számít, ugyanis mint mondta: 2011-2015 között 8,8 százalékkal emelkedett reálértékben a nyugdíjak értéke, bízik benne, hogy 2017-ben is folytatódik ez a tendencia.

Címkék: költségvetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: a magyarság lelke vidéken él

A magyarság lelke vidéken él, elsősorban a falvakban és a kisvárosokban, mert sajnálatosan szinte már csak itt élnek a keresztény gyökerű értékek, amelyekkel a magyarság ezer éven át túl tudott élni a Kárpát-medencében