Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Március 27. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Kombi és négyajtós a Toyota GT86 kínálatában

Kombi és négyajtós a Toyota GT86 kínálatában

Mint arra számítani lehetett, a Genfi Autószalon apropóján már megcsodálhattuk a Toyota GT86 kabrió átiratát, ami a típus végtelenül hosszú fejlesztési időszakához igazodva egyelőre csak tanulmányként kelleti magát.

Mindeközben a japánok mérnökgárdájának igazgatója, Tecuja Tada már újabb variánsokkal kecsegtet. A hathatós marketingtevékenységnek és „a kevesebb néha több” elv érvényesülésének köszönhetően a típus elsöprő sikert aratott a rajongók körében. Az olcsó sportautó utópiája ugyanis annak ellenére is befogadásra került, hogy a gyakorlatilag mindenféle innovációt mellőző és viszonylag olcsó műszaki háttérrel felvértezett négykerekű hazánkban 8 860 000 forinttól kelleti magát.

Noha ez a konkurensek között még valóban kedvezőnek tekinthető, a GT86-nak továbbra is nagyobb a füstje, mint a lángja, csupán egy olyan piaci rést talált magának, ami a 90-es évek közkedvelt típusainak kihalásával keletkezett. Mindenesetre a nem is olyan távoli jövőben a sokszínű paletta egyéb átiratai mellett egy Shooting Brake, azaz kombi kiadás megjelenésére is számíthatunk, de az ötletek között úgyszintén szerepel egy négyajtós kupé, ami a pillanatnyilag 8 340 000 forinttól kapható kecskeméti Mercedes–Benz CLA-val szemben kínálhatna olcsóbb alternatívát, még ha ennek realizációját a jelenleg is futó kétajtóstól való szegmentáció szükségessége valószerűtlenné is teszi.

Címkék: autó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;