Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 07. 16:24, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Kónyban méltatlan volt, Bágyogszováton majd méltó lesz?

Kónyban méltatlan volt, Bágyogszováton majd méltó lesz?

Lelkiismeretesen, jól döntött az államtitkár?

Tegnap Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára sajtótájékoztatón jelentette be, hogy kinevezte az új iskolaigazgatókat. Sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 588 közoktatási intézményvezető megbízása járt le, közülük 65 intézményvezető a második ciklus megkezdése miatt pályázati kiírás nélkül folytathatja munkáját, 523 pályázatot írt ki a KLIK, 638 pályázati anyag érkezett, 4 fő visszalépett, 428-an nyerték el az intézményvezetői megbízatást. Mint elmondta, sok vélemény mérlegelésével hozta meg a döntését, amivel több hetet töltött el. Fontosnak tartotta, hogy a kinevezett jó szakember legyen, és értsen a vezetéshez. Az is fontos, hogy elnyerje a helyi közösség bizalmát. Ahol problémát tapasztalt, ott személyes konzultációt is folytatott a jelöltekkel. Csaknem 190 esetben eredménytelen lett a pályázat, „mert minden körülményt mérlegelve nem tudott lelkiismeretesen jó döntést hozni”.

A Bágyogszováti József Attila Általános iskola igazgatójává Németh Maricát nevezte ki. Azt a Németh Maricát, akiről épp néhány hete írtuk meg, hogy a Győri Törvényszék az önkormányzat és az elsőfokú bíróság döntését helybenhagyva jogerősen méltatlannak ítélte a kónyi iskola igazgatói posztjára, „mert országos megbotránkozást váltott ki”. 2013 január 1-től már nem az önkormányzat, hanem a Klebersberg Intézményfenntartó Központ az iskolák fenntartója. A perben ezért a KLIK átvette az alperes önkormányzat szerepét.

„Alperes ellenkérelmében bejelentette, hogy alperes jogutódja a Klebersberg Intézményfenntartó Központ, s kérte a jogutódlás megállapítását. Ezen túl kérte az ítélet helybenhagyását. Álláspontja szerint a fellebbezéssel támadott ítélet megalapozott, a fellebbezés alaptalan, sem a felperes által megjelölt okok és indokok, sem más okok és indokok alapján nincs helye a megváltoztatásnak.” (részlet a Győri Törvényszék ítéletének indoklásából)

Júniusban a KLIK egyetért a kónyi önkormányzattal és a bírósággal, hogy Németh Marica méltatlanná vált a kónyi igazgatói posztra, júliusban pedig kinevezik a bágyogszováti iskola élére. Finoman szólva is érthetetlen. Ha Hoffmann Rózsa több hetet eltöltött a mérlegeléssel, ezen a kinevezésen nem töprengett el? Csaknem 190 esetben „nem tudott lelkiismeretesen jó döntést hozni”, ezért megismétlik a pályázatot. Itt fel sem merült kétely? Legyen jó szakember, értsen a vezetéshez, és élvezze a helyi közösség bizalmát. – mondta az államtitkár. A volt igazgató éppen elvesztette a helyi közösség bizalmát, amit a bíróság jogerősen helyben hagyott. Ha erről nem tudott az államtitkár, azért rossz ez a rendszer, ha tudott, és mégis kinevezte, akkor pedig azért.

Úgy tűnik, erre az ügyre még visszatérünk...

Címkék: Bágyogszovát, iskola

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás