Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 16. 14:05, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Környéről szolgálják ki az európai piacokat

Környéről szolgálják ki az európai piacokat

Átadták a Henkel ragasztógyárát a Tatabánya–Környe Ipari Parkban, a 4,4 milliárd forintos beruházással épült üzemből vizes bázisú és elektronikai ragasztókkal szolgálják ki az európai piacokat.

Mondta a Henkel CEE regionális vállalatának elnöke az átadáson kedden.

Günter Thumser ismertette, a zöldmezős beruházással épült üzemcsarnokban jelenleg 86-an dolgoznak, ipari felhasználásra csomagolóanyagokhoz és címkézéshez gyártanak ragasztókat, valamint itt készülnek a Pattex ragasztók és a szakipari Thomsit ragasztóanyagok egyes fajtái. A teljes kapacitás elérésekor a létszám eléri a 100 főt.

Az igazgató elmondta, a most átadott létesítmény a Henkel második termelő beruházása, amely jelzi a Magyarország iránti bizalmat. A vállalat üzemei közül a legtöbb helyre a körösladányi háztartási mosó- és tisztítószergyár exportál, és hasonló szerepet szánnak a környei üzemnek.

A magyar vállalat a bécsi központú Henkel Central Eastern Europe leányvállalata. A Henkel folyamatosan ruházott be Magyarországon, az elmúlt tíz évben 28 milliárd forintot, elsősorban a gyártási területre.

Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, a vállalat jelenleg 620 főt foglalkoztat. A cég 2011-es árbevétele 82 milliárd forint volt, közel azonos a megelőző évivel.

Az átadáson részt vett Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár, aki kiemelte, hogy ez a beruházás is jelzi a magyar emberek munkájával való elégedettséget.

A Henkel vezető márkáival és technológiáival világszerte három üzleti területen működik: mosó- és háztartási tisztítószerek, kozmetika, illetve ragasztási technológiák. A vállalatnak mind a lakossági, mind az ipari területeken vezető pozíciói vannak, világszerte több mint 47 ezer munkatársával 15,605 milliárd euró árbevételt és 2,029 milliárd euró üzleti eredményt ért el 2011-ben. A Henkel elsőbbségi részvényeit jegyzi a DAX német tőzsdeindex, a vállalat szerepel a Fortune Global 500-as listáján.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére