Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Március 11. 13:07, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Koronavírus elleni gyógyszert gyártó üzemet adtak át Pilisborosjenőn

Koronavírus elleni gyógyszert gyártó üzemet adtak át Pilisborosjenőn

Eredményes az Egészségipari Támogatási Program, Magyarország önellátóvá vált az orvosi maszkok gyártásában, a kórházi gumikesztyűk előállításában,

most pedig a vírus elleni védekezéshez szükséges gyógyszerek terén sikerült hazánk kiszolgáltatottságát csökkenteni - jelentette ki Varga Mihály a Meditop Gyógyszeripari Kft. egészségipari fejlesztésének átadásán Pilisborosjenőn.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a program folytatódik, a kormány azon dolgozik, hogy újabb egészségipari beruházások induljanak el magyar cégekkel.

Elmondta, hogy a Meditop Gyógyszeripari Kft. több mint 1,6 milliárd forintért fejlesztette pilisborosjenői üzemét 1,5 milliárd forintos kormányzati támogatással. A beruházásnak köszönhetően 230 munkahely megőrzése vált biztossá, és 10 új jött létre. A miniszter fontosnak nevezte, hogy a cég olyan berendezéseket vásárolt, amelyek a koronavírusos betegek gyógyításához használt készítmények gyártásához és fejlesztéséhez szükségesek. Kiemelt helyen szerepel a favipiravir tabletta előállítása, amelyet a hazai ellátásban is alkalmazhatnak. A vállalat az elmúlt 3 hónapban 5 millió tablettát gyártott - tájékoztatott Varga Mihály.

A miniszter elmondta: a Meditop fejlesztése része az Egészségipari Támogatási Programnak, amelynek keretében eddig közel 50 vállalkozás 70 milliárd forintnyi beruházásáról született megállapodás. Mint mondta: a járvány harmadik hullámában továbbra is hangsúlyosak lesznek az egészségipari beruházások, ezek ugyanis erősítik hazánk önellátását, hozzájárulnak a munkahelyek megőrzéséhez, újak teremtéséhez, és segítik a gazdaság sikeres újraindítását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.