Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Április 05. 20:30, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Korszerű sportlétesítmény épül a rábaszentandrási sporttelepen

Korszerű sportlétesítmény épül a rábaszentandrási sporttelepen

Rábaszentandrás községben sportoló labdarúgók vágyálma már hosszú évek óta, hogy a kor követelményeinek megfelelő létesítményben öltözhessenek, fürödhessenek, készülhessenek a mérkőzésekre.

Pályázat pályázat hátán, így jellemezhetnénk a Rábaszentandrás SE öltöző felújítására, illetve építésére vonatkozó erőfeszítéseit. A feleslegesen kidobott tervezési díjak, megszerzett építési engedélyek, pályázatok időigényes összeállítása és a biztató ígérteket mind-mind semmisnek bizonyultak.

A közelmúltban a sportkör elnökségének összetétele megváltozott, ami új szemléletet és hozzáállást eredményezett az egyesület munkájában. Ezt bizonyítja a korszerű fedett kispadok, labdafogó hálók és ülőpadok megvalósítása.
A kezdeti sikereken felbátorodva az új elnökség álmodott egy nagyot. Megfelelő műszaki előkészítés után úgy döntöttek, hogy a meglévő létesítményt gondos felújítás és átalakítás után alkalmassá tehetik arra, hogy a falu sportszerető közösségének álma megvalósulhasson.
Átgondolt és tervszerű munkával hozzáláttak a munkálatokhoz, melyhez az elengedhetetlen anyagi forrás jelentős részét a helyi önkormányzat biztosította a pályázaton nyert egymillió-ötszázezer forinton túl. A kivitelezésben a falu apraja, nagyja, segédmunkások, szakemberek, vállalkozók egyaránt részt vesznek. Így a kivitelezési költség szinte teljes munkadíjának megspórolása –milliós nagyságrend- jelentős szerepet játszik abban, hogy a létesítmény teljes befejezése a közeljövőben várható. A tervek szerint a már hagyományossá vált rábaszentandrási falunapon -2011. április 30.-án- ünnepélyes keretek között kerül átadásra a sportlétesítmény.
Az eredmény már most körvonalazódott. Látni lehet a végeredményt, amely egy korszerű és a kor igényeinek megfelelő létesítményt biztosít a sportolók és a falu lakossága számára rendezett közösségi rendezvényeknek egyaránt.
A sportkör elnöksége részéről mutatott új hozzáállás lendületet adott a sportolóknak is, akik megsokszorozott akarattal és jó eredménnyel kívánják a nem megszokott gondoskodást meghálálni az egyesület elnökségének és a község sportszerető közösségének..
A sportolók ezen hozzáállásának bizonyítéka hogy a megyei III. osztály, Sport Team 2007 Csornai csoportjában jelenleg bajnokesélyesként a tabella első helyét foglalják el. A felnőtt csapattól a tartalékok sem kívánnak elmaradni, hiszen ők már hosszú ideje kibérelték a tartalékbajnokság első helyét.
A rábaszentandrásiak sportszeretete, hozzáállása példát és irányt mutathat arra, hogy a közösség összefogásával, erejével a megálmodott célok valóra válhatnak.

                                                                                                      Szijj Dezső
                                                                                                  szakoszályveztő


 

Címkék: rábaszentandrás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.