Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 03. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Kötelező biztosítás: elindult a roham

Kötelező biztosítás: elindult a roham

Az autósok 91 százaléka talált a jelenleginél olcsóbb kötelező gépjármű felelősségbiztosítást (kgfb)

A netrisk.hu-n végzett első 300 ezer díjszámítás alapján, a clb.hu-n tarolt a K&H, a Wabard a Posta és az Uniqa bizosító, sokan választották az Allianzot, a többi biztosítónál viszont alig kötöttek szerződést - közölték az internetes alkuszok az MTI-vel.

Az első napon, azaz kedden, a clb.hu honlapján 15 százalékkal alacsonyabb áron, átlagosan 15.100 forintért kötöttek kgfb-t az ügyfelek. A netrisk.hu-n megkötött első tízezer szerződés átlagdíja alig 12.600 forint, csaknem 30 százalékkal alacsonyabb, mint egy éve. Vagyis a váltással most akár a tervezett baleseti különadó terhe is megspórolható. Az árakat összevetve a KÖBE áll az első helyen, a megkötött szerződésekből ugyanakkor a legtöbbet az Uniqa viszi el eddig ennél az alkusznál.

A biztositas.hu on-line alkusz korábban jelezte, hogy az a biztosító, amelyik ebben a kampányban piacot szerez, az várhatóan megtarthatja az új ügyfeleket a további években is, mivel ennél alacsonyabb díjak már nem várhatók.

A legtöbb kalkulációból a KÖBE jön ki első helyen a netrisk.hu-nál, de az árazásban nem sokkal maradt el tőle az Uniqa sem. Az autósok negyede az Uniqához szerződik át, majd a KÖBE, az Allianz és a K&H Biztosító következik a sorban.

A díjai alapján harmadik a Wabard, de a megkötött szerződések számában csak hatodik helyen áll, míg a tavaly legtöbb új szerződést kötő Allianz a harmadik legtöbbször választott biztosító. Ám új szerződéseinek 96 százaléka újrakötés, vagyis döntően a meglévő ügyfelei kötik csak újra szerződésüket, az ezzel járó díjkedvezményért. Csupán az árakat nézve egyébként az Allianz a tizedik helyen áll jelenleg a biztosítói versenyben.

A lista végén mind az árakat, mind a megkötött szerződések számát nézve ugyanazok a biztosítók állnak a netrisk.hu-nál: ezek a Signal és a Generali.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére