Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2011. November 28. 13:37, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

Kötelező: százezernyi autós az utolsó pillanatban kapcsol

Kötelező: százezernyi autós az utolsó pillanatban kapcsol

Az autósok jelentős része idén is az utolsó napokra hagyja új kötelezőjének megkötését.

A harmincszázalékos baleseti adó hatásának ellensúlyozására csak azoknak van esélyük, akik biztosítást váltanak, így aztán a kotelezo.hu szakértői portál a kampány zárásáig hátralévő néhány napra is még 100-150 ezer autós rohamát jelzi előre. Ha valaki az utolsó pillanatban maga mondja fel régi szerződését, mindenképpen utólag is igazolható módon tegye ezt meg.

"A közkeletű elképzelésekkel szemben december 1-jéig csak a meglévő szerződés felmondásáról kell dönteni. Így azoknak is célszerű a következő néhány napban lépniük, akik csak a váltásban biztosak, az új biztosítóról még nem tudtak dönteni" - javasolja Lantos Lóránt, a kotelezo.hu vezetője. "Az új biztosítónál csak december 31-ig kell megkötni az új biztosítást."

Annak az autósnak, akinek felmondása nem érkezik meg a törvényi határidőn belül a jelenlegi biztosítójához, az adott autóra a következő egy év során már csak ennél a biztosítónál rendelkezhet kötelezővel. Ha ennek ellenére egy másik biztosítóval köt szerződést, az a törvény értelmében érvénytelen lesz. Ezért célszerű a felmondásról időben gondoskodni és arról hivatalos visszaigazolást is szerezni. Ha alkuszon keresztül zajlik a folyamat, ez a visszaigazolás tőle fog automatikusan megérkezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.

2024. Július 20. 07:16, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a patrióták nagy előretörést értek el

2024. Július 20. 07:15, szombat | Belföld

KSH: a benzin 7, a dízel 2 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 616 forint volt, ami 7 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértéknél.