Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Április 11. 07:01, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Kötélpályával a falusi turizmusért

Kötélpályával a falusi turizmusért

Somogyban épült fel az ország második leghosszabb lecsúszó pályája.

Mintegy 17 millió forintos beruházás keretében épült meg a Zselic legnagyobb erdei kötélpályája a patcai Katica Tanyán, amely felveszi a versenyt Balaton-parti és Mátra-beli társaival. A turisztikai fejlesztés célja, hogy minél több vendéget vonzzon Somogyba.

Erdei kötél- és akadálypályával bővítették az aktív szórakozási lehetőségeket a patcai Katica Tanyán. Az ötpályás kalandparkot úgy építették meg, hogy 3 és 103 éves kor között bárki igénybe veheti felkészültségtől, fizikai állapottól és bátorságától függően. A legkisebbek 10 akadályon küzdhetik át magukat a „pöttöm” pályán, a kis tinik a „tizenéves” pályán kúszhatnak-mászhatnak, míg a tettre kész tizenévesek a „bátor” pályán bizonyíthatnak.

'Az extrém akadályokra vágyók számára készült az „adrenalin” lecsúszó pálya, ez két magasabb domb között húzódik, és csak a Mátrában van hozzá fogható' – mondta Handó János, a Katica Tanya tulajdonosa. Hozzátette: 'a lecsúszó pálya 190 méter hosszú és 20 méteres magasságban van, ezzel az ország második leghosszabb pályája rangos címmel büszkélkedhet. Aki kevésbé bevállalós, az is talál kisebb kötélpályát, hiszen a „csillapító” lecsúszó pálya 120 méteres hosszúságával és 10 méteres magasságával az óvatosabbaknak nyújt feledhetetlen élményt.'

Somogy megye legkisebb települése a közelmúltban több jelentős és értékteremtő beruházás színtere is volt. Az év elején adták át a Katica Tanyán a beltéri csúszdaparkot és a hatalmas játszóházat, amely uniós forrás segítségével épült meg. A kötélpálya a hagyományos bemutató gazdaság, valamint a csúszdaház szolgáltatásait egészíti ki természet közeli mozgásformákkal.

'Az elmúlt időszakban olyan turisztikai fejlesztésekre koncentráltunk, amelyek elsősorban a kisgyermekes családokhoz szóltak. Az erdei kötélpálya és a hosszú lecsúszó pálya már az extrém sportokat kedvelő fiatalokat és felnőtteket is célozza' – tette hozzá Handó János.

Az élmény mellett a biztonság is garantált, mert a kötélpálya valamennyi biztonsági előírásnak megfelel, ráadásul az akadályok leküzdését, illetve a csúszásokat animátorok segítik, de a kaland résztvevői egy kisebb baleset-megelőzési oktatáson is részt vesznek.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.