Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Április 02. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Közbeszerzésről és új bölcsődei csoport létrehozásáról is döntöttek

Közbeszerzésről és új bölcsődei csoport létrehozásáról is döntöttek

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 30-i rendkívüli üléséről

A képviselő-testület első napirendi pontban tárgyalta meg és fogadta el az önkormányzat új közbeszerzési szabályzatát. Az új közbeszerzési szabályzat elfogadását a közbeszerzésekről szóló törvény módosítása, az átláthatóság, az integritás megőrzése, valamint a nyilvánosság igényeinek figyelembe vétele indokolta. A szabályzat szerint a közbeszerzési eljárások során a bírálat és a döntéshozatali folyamatban közreműködők személye változik, a bíráló bizottságban többségbe kerülnek a felelős tisztségviselők (jegyző, aljegyző, gazdasági kabinetvezető, közbeszerzési ügyintéző) és a választott tisztségviselők közül az alpolgármester, illetve a gazdasági bizottság egy tagja kerül még a bizottságba. A döntést a képviselő-testület egyszerű többséggel, név szerinti szavazással hozza a közbeszerzési ügyekben.

A második napirendi pontban a képviselő-testület a Csorna város közvilágításának energiatakarékos átalakítása tárgyában lefolytatott közbeszerzési eljárás nyertes ajánlattevőjét választotta ki. Mint ismertes korábban az önkormányzat 79 M Ft-ot nyert KEOP pályázaton e célra. A képviselő-testület nyertes ajánlattevőnek a VILL-KORR Hungária Kft.-t hirdette ki, tekintettel a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás bírálati szempontra. A társaság bruttó 75.755.289 Ft összeget jelölt meg ajánlatában a kivitelezési feladatok ellátására.

A harmadik napirendi pontban a képviselő-testület a Szociális és Gyermekjóléti Központ Bölcsőde intézményegységében csoport- és férőhelybővítésről döntött 2015. július 1. napjától. A csoport- és férőhely bővítést követően a bölcsődei csoportok száma 5-ről 6-ra, a férőhelyszám 63-ról 78-ra emelkedik. A bővítést a GYED-EXTRA szabályai miatt megemelkedett igények jövőbeni ellátása indokolta.

Németh Dórajegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás