Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Június 05. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: Vállalati Tanácsadás

Közel 586 millió forint talált gazdára a Nyugat-dunántúli régió vállalkozásai körében

Közel 586 millió forint talált gazdára a Nyugat-dunántúli régió vállalkozásai körében

A Győr-Moson-Sopron megyei vállalkozások voltak a legaktívabbak

A hazai KKV-knak szüksége van szakmai tanácsadáson alapuló vállalkozásfejlesztésre. Az ilyen célra indított Uniós pályázati pénzekre a Nyugat-Dunántúlon a rendelkezésre álló 586 millió forintos keret kétszeresére érkezett pályázói igény az elmúlt 5 évben. A régiós adatok összesítése alapján a legnépszerűbb tanácsadási témakörök a vállalati stratégia tervezése és a marketingterv (a pályázók 50%-a összesen ezt a tanácsadási témakörre pályázott). A nyertes vállalkozások között legnagyobb arányban a nagykereskedelmi szektorban működő régiós vállalkozások találhatók. Megyei összehasonlításban a Győr-Moson-Sopron megyei vállalkozások voltak a legaktívabbak, és ők nyerték a legtöbb támogatást is.

A Vállalati Tanácsadás Program 2011. szeptemberében indult a Nyugat-dunántúli régióban, összesen 586 millió forintra pályázhattak a régióban működő mikro-, kis-, és középvállalatok. Az OTP Bank Nyrt., az OTP Hungaro-Projekt Kft., a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA), a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (KVA) és a Kereskedők es Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) által koordinált program célja az volt, hogy a vállalkozások fejlődésük érdekében magas szintű szakmai tanácsadói segítséget vehessenek igénybe.

A tanácsadói díjak felét az Európai Unió fedezte, a szolgáltatásokat pedig előzetesen akkreditált tanácsadó szervezetek nyújthatták csak, összesen 12 különböző tématerületen. Ilyenek voltak például a vállalati stratégiaalkotás, a teljes jogi átvilágítás és helyzetelemzés, az online megjelenés, vagy akár építési tervdokumentáció elkészítése.

A program keretein belül a pályázatok 63 %-a mikro-, 28 %-a kis- és 9 %-a középvállalatoktól érkezett ebben a régióban. A pályázók átlagosan 2,3 millió forintos pályázati keretösszeget céloztak meg, az átlagosan megítélt összeg 2 485 175 forint volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei