Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Augusztus 16. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: orientpress

Közel ezer embert küldtek el a Postától

Közel ezer embert küldtek el a Postától

Bár a postai liberalizáció nem hozott új riválist a Magyar Postának, a vállalat a hatékonyabb működés érdekében így is jelentősen csökkentette a dolgozói létszámát - írja a Világgazdaság. A Magyar Posta által publikált első negyedéves adatok szerint három hónap alatt 875 fővel csökkent az állami vállalatnál foglalkoztatottak létszáma. Tavaly 33 ezer 140 ember tartozott a céghez, most 32 ezer 265 munkavállaló.

„A Magyar Posta kiemelt szempontja, hogy a versenykörülmények között is megfelelő hatékonysággal működő szervezetet alakítson ki. Ennek érdekében megkezdte tevékenységének átvilágítását, és a hatékonyságnövelés szempontjából releváns intézkedéseket tesz, amelynek része lehet egyes tevékenységek centralizációja, korszerűsítése. Az idei évben kiemelt hangsúly helyeződik az irányítási és az adminisztrációs területekre, amely érinti az ország teljes területén lévő szervezeti egységeket” – tájékoztatta a lapot a Magyar Posta. Hozzátették: az egyszeri költségek tekintetében, a munkaviszony megszüntetésekor a kollektív szerződés figyelembevételével jártak el. Mindenesetre a társaság 2012-es beszámolójából kiderült, hogy a szervezeti átalakításhoz kapcsolódó létszám racionalizálással, valamint a 40 éves szolgálati idővel rendelkező nők kedvezményes nyugdíjba vonulásával összefüggésben felmentési bérre 2,7 milliárd forintot, végkielégítésre pedig 342 millió forintot különítettek el.Lassú ütemű leépítésről van szó, amely szervezeti egységenként haladt, így nem volt szükség csoportos létszámleépítés bejelentésére. Döntően nem a végrehajtó személyzet, vagyis a kézbesítők és a felvételi ablakok mögött ülő ügyfélszolgálati munkatársak kerültek az utcára, hanem közép- és felső vezetők. A karcsúsítás fő indoka a januári piacnyitás és a versenyképesség javítása volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el