Városlista
2021. július 30, péntek - Judit

Hírek

2011. Április 11. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: saját forrás

Közgyűlést tartott a Csornai Vadásztársaság

Közgyűlést tartott a Csornai Vadásztársaság

Vasárnap este közgyűlést tartott a Csornai Vadásztársaság a földszigeti vadászházban.

Az előző év pénzügyi- és vadgazdálkodásáról szóló beszámolókat a tagok elfogadták. Ezekből kiderült, hogy eredményes évet zárt a társaság. A korábbi évek anyagi gondjai után a 2011-es évbe 4 millió forintos tartalékkal lépett át a társaság. Pedig nem volt könnyű év. Az évtizedekig a bevétel gerincét jelentő nyúlvadászat kifejezetten gyenge eredményt hozott. Az előző két év rendkívüli hideg és csapadékos időjárása megtizedelte az apróvad (nyúl, fácán) szaporulatot. A tervezett 200 nyúl helyett 45 esett, több külföldi bérvadász csoportot is le kellett mondani az állomány kímélése érdekében.

A nagyvad vadászat eredményei, a trófea és a húsértékesítés azonban pótolni tudták a kieső bevétel egy jelentős részét. A társaság területén 20 szarvas esett, ebből 6 bika, 74 vaddisznó, ebből 15 kan és 166 őz, ebből 50 bak.

Egész év során folyamatos volt a vadetetés, 20 tonna répát, 40 tonna silót, 40 tonna szemes takarmányt, kukoricát, búzát, árpát hordtak ki a területre a vadőrök és a vadászok, különösen a kemény téli időben, amikor a vad más élelmet nem talál.

A vadászok közös munkával felújítottak, járhatóvá tettek 4,5 km önkormányzati tulajdonú földutat Földsziget falutól a vadászterületükre, leseket és vadetetőket építettek, újítottak fel.

Romantikus körülmények között, az acsalagi és földszigeti áramszünet miatt sötétedés után vadászlámpák fénye mellett fejeződött be a közgyűlés.

Címkék: csorna

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 29. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

Szuperinfó Csorna-Kapuvár

2021. Július 29. 09:00, csütörtök | Helyi

Johnny Cash szellemét idézik meg a zenepavilonban

A Nyughatatlan zenekar koncertje

2021. Július 28. 16:00, szerda | Helyi

Két ismeretlen károkozó autóst keresnek

A rendőrség a lakosság segítségét kéri.

2021. Július 28. 13:00, szerda | Helyi

Könyvbemutatót rendeznek szombat délelőtt Mérgesen

Cs Szabó Lajos festőművész és tanító élete és munássága.