Városlista
2020. augusztus 8, szombat - László

Hírek

2011. Április 11. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: saját forrás

Közgyűlést tartott a Csornai Vadásztársaság

Közgyűlést tartott a Csornai Vadásztársaság

Vasárnap este közgyűlést tartott a Csornai Vadásztársaság a földszigeti vadászházban.

Az előző év pénzügyi- és vadgazdálkodásáról szóló beszámolókat a tagok elfogadták. Ezekből kiderült, hogy eredményes évet zárt a társaság. A korábbi évek anyagi gondjai után a 2011-es évbe 4 millió forintos tartalékkal lépett át a társaság. Pedig nem volt könnyű év. Az évtizedekig a bevétel gerincét jelentő nyúlvadászat kifejezetten gyenge eredményt hozott. Az előző két év rendkívüli hideg és csapadékos időjárása megtizedelte az apróvad (nyúl, fácán) szaporulatot. A tervezett 200 nyúl helyett 45 esett, több külföldi bérvadász csoportot is le kellett mondani az állomány kímélése érdekében.

A nagyvad vadászat eredményei, a trófea és a húsértékesítés azonban pótolni tudták a kieső bevétel egy jelentős részét. A társaság területén 20 szarvas esett, ebből 6 bika, 74 vaddisznó, ebből 15 kan és 166 őz, ebből 50 bak.

Egész év során folyamatos volt a vadetetés, 20 tonna répát, 40 tonna silót, 40 tonna szemes takarmányt, kukoricát, búzát, árpát hordtak ki a területre a vadőrök és a vadászok, különösen a kemény téli időben, amikor a vad más élelmet nem talál.

A vadászok közös munkával felújítottak, járhatóvá tettek 4,5 km önkormányzati tulajdonú földutat Földsziget falutól a vadászterületükre, leseket és vadetetőket építettek, újítottak fel.

Romantikus körülmények között, az acsalagi és földszigeti áramszünet miatt sötétedés után vadászlámpák fénye mellett fejeződött be a közgyűlés.

Címkék: csorna

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 07. 16:00, péntek | Helyi

Hamis karórákat is szállított a kamion

Több mint kétezer hamis karórát találtak egy román kamionban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Győr-Moson-Sopron megyei munkatársai.

2020. Augusztus 07. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Segítünk újra felpörgetni a kulturális- és buliéletet a Rábaközben.

2020. Augusztus 07. 09:00, péntek | Helyi

Tegnap újabb baleset történt, ezúttal az M86-os autóúton Vásárosfalu térségében

Elaludt a volánnál.

2020. Augusztus 06. 16:00, csütörtök | Helyi

Magyarország legőrültebb rockabilly zenekara Csornán a Zenepavilonban

Ricky And The Drunken Sailors - a 2018-as X Faktor élőshowjának versenyzője.