Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. November 02. 10:28, csütörtök | Helyi
Forrás: Csornai Sportegyesület

Közleményt adott ki a CSSE elnöksége a botrányos mérkőzés kapcsán

Közleményt adott ki a CSSE elnöksége a botrányos mérkőzés kapcsán

Vizsgálatot indítottak a történtek kiderítésére.

Úgy tűnik, a sajtó nyilvánossága és a közvélemény felháborodása megtette a hatását. Ahogy tegnapi cikkünkben más országos portálokkal együtt mi is megírtuk, rasszista bekiabálások miatt a Csorna-Kelen mérkőzésen az ellenfél játékosa lecseréltette magát, mert nem bírta már a csornai közönség egy részének rasszista bekiabálásait. Családi János a CSSE elnöke a csakfoci.hu kérdésére adott elkerülő válaszával sokakat felháborított. A különböző portálok kommentjeiben rendkívül rossz színben tűnt fel Csorna, számtalan hozzászóló marasztalta el az elnök szerencsétlen nyilatkozatát.

Ha néhány nap késéssel is, de szerdán a Csornai Sportegyesület kiadott egy közleményt az esettel kapcsolatban, ezt változtatás nélkül közzétesszük:

"A mérkőzésen a vendég csapat 7-es számú játékosa egy általa elvégzett szögletrúgás előtt a 69. percben magához hívta a játékvezetőt és közölte vele, hogy a déli lelátóról néhány személy sértő megjegyzéseket tett rá. Ezen megjegyzéseket a játékvezető nem hallotta, és az északi oldalon, ahol a kispadok is elhelyezkednek, szintén nem lehetett ezen nézői megjegyzéseket hallani. A játékos által elmondottakat a mérkőzés játékvezetője jelezte a főrendezőnek, aki intézkedett arról, hogy a hangosbemondóba felszólítsák a lelátón lévő nézőket a sportszerű szurkolásra, és ahogy a mérkőzés elején is elhangzott arra, hogy futballban nincs helye a kirekesztésnek.

Ezen események után a mérkőzést követően a Csornai Sportegyesület vezetősége azonnali vizsgálatot kezdett a történtek kiderítésére. A vizsgálatból kiderült, hogy a déli lelátón lévő nézők közül néhányan kirekesztő megjegyzéseket tettek a Kelen SC csapatának 7-es számú játékosára. Jelenleg folyamatban van ezen személyek beazonosítása. A Csornai Sportegyesület vezetése javasolja a Sportegyesület elnökségének ezen személyek kitiltását a Csornai Sportegyesület minden sportrendezvényéről. A Csornai Sportegyesület vezetése teljes mértékben elítéli és elhatárolódik az ilyen nézőtéri magatartástól, az így viselkedő nézőknek nincsen helye a sportrendezvényeken. A Csornai Sportegyesület nevében ezúton kérünk elnézést a Kelen SC 7-es számú mezt viselő játékosától, Remili Mohamedtől a történtekért. A jövőben is mindent megteszünk azért, hogy ilyen események ne fordulhassanak elő sportpályánkon. Éppen ezért a következő hazai mérkőzéseinkre megerősített rendezői gárdával fogjuk a sportszerű szurkolást felügyelni és biztosítani."

Ennyi volt a CSSE elnökségének közleménye, ami jó lett volna, ha már a sajtóbotrány előtt megszületik. Helyesen cselekedni azonban sohasem késő. Reméljük, a szavakat tettek is követik, és a magukról megfeledkezett hőzöngőket megtalálják, és az ilyen esetekre vonatkozó szabályok szerint szankcionálják.

Családi Jánostól a feltett kérdéseinkre semmilyen választ nem kaptunk.

Fotó: Kelen SC

Címkék: csse, foci, rasszizmus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!