Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Július 30. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Közleményt adott ki az intézményfenntartó a Porpáczy Aladár Szakközépiskoláról

Közleményt adott ki az intézményfenntartó a Porpáczy Aladár Szakközépiskoláról

Állítólag jövőre már az új épületben kezdi a tanévet az iskola.

Az elmúlt napokban többször is foglalkoztunk a fertődi Porpáczy Aladár Szakközépiskola kiköltöztetésével. Először csak kérdéseket tettünk fel, majd fényképpel illusztráltuk, hogy fóliasátorba költöztetik az iskolát. Ahogy a cikkben is jeleztük, kérdéseket tettünk fel a Klebersberg Intézményfenntartó Központ elnökének, és a kastély kormánybiztosának az iskola jövőjével kapcsolatban. A kérdéseinkre nekünk nem válaszoltak, de az MTI-hez tegnap eljuttattak egy szűkszavú közleményt a költözésről és az új ískola építéséről.

Elköltözik a fertődi Esterházy-kastélyból az évtizedek óta ott működő Porpáczy Aladár Kertészeti Szakközépiskola - közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) hétfőn az MTI-vel. Emlékeztettek arra, hogy az Esterházy-kastély rehabilitációja a kormány kiemelt kulturális projektje. Ennek folytatásához a nyugati épületszárnyból augusztus 15-ig ki kell költöznie az ott működő oktatási intézménynek.

Az iskola hosszú távú elhelyezésének megoldására decemberben hozott határozatot a kormány, 251,8 millió forint átcsoportosítását elrendelve erre a célra.

Mint a Klik írta, a tíz tantermes, tornateremmel ellátott iskola megépítéséig ideiglenes elhelyezéssel működik az intézmény. "Ennek időtartama várhatóan egy tanév lesz" - tették hozzá, így a szakközépiskola a 2014/15-ös tanévet már az új helyén kezdené meg. Addig a kastélyban folyó képzések átkerülnek a szomszédos általános iskolai épületbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.