Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Április 11. 15:07, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Közönségkedvenc színészekkel készül a Pesti balhé című film

Közönségkedvenc színészekkel készül a Pesti balhé című film

Közönségkedvenc színészekkel készül a Pesti balhé című vígjáték, amelyet Lóth Balázs (Nincs mese, 200 első randi) rendez - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel csütörtökön.

A Filmalap támogatásával készülő film egy fordított műkincsrablásról szól. A középpontban egy gyerekkori barátokból álló társaság áll, amelyet egy tragikus haláleset ránt ismét össze. Együtt határozzák el, hogy valóra váltják balesetben elhunyt barátjuk nagy álmát: belopják összetéveszthetetlenül egyedi képét egy egész Budapestet izgalomban tartó képaukcióra.

A Pesti balhé főszerepét a tavalyi BUÉK-ból ismerős Mészáros Béla (Marcell) alakítja. Mellette a Kincsem steampunk kosztümjeit levetkőző, rockosabb külsőt öltő Petrik Andrea (Alexa), az ön- és közveszélyes Jet bőrébe bújó Szabó Simon, Elek Ferenc (Guszti), Inotay Ákos (Adrián) és Jászberényi Gábor (Vinsz) lesz látható a filmben. Kisebb szerepekben pedig olyan színészek állnak kamerák elé, mint Hegedűs D. Géza vagy Reviczky Gábor.

A Pesti balhé rendezője Lóth Balázs, aki a forgatókönyvet együtt írta Kis-Szabó Márkkal és Inotay Ákossal. A produceri feladatokat Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás látja el, míg Balázs István Balázs operatőrként, Fekete Anna látványtervezőként, Kovács Andrea jelmeztervezőként dolgozik a filmen.

A forgatás áprilisban, májusban és júniusban, Budapest számos emblematikus, valamint a főváros kevésbé ismert arcát megmutató helyszínén fog zajlani. Várhatóan 2020 elején kerül a mozikba a Pesti balhé az InterCom forgalmazásában – olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.