Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Október 15. 08:13, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Közös kiképzésen vesznek részt magyar és amerikai katonák

Közös kiképzésen vesznek részt magyar és amerikai katonák

Amerikai katonák érkeztek Magyarországra, hogy közös kiképzésen vegyenek részt a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár kijelölt alegységeivel - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) csütörtökön az MTI-vel.

Az Amerikai Egyesült Államok hadseregének egyik alegysége mintegy harminc technikai eszközzel és száz emberrel érkezett Magyarországra. A kiképzés Tatán és a környékbeli gyakorlótereken, valamint a Magyar Honvédség központi lő- és gyakorlóterén, a Bakony Harci Kiképző Központban zajlik, ahol az amerikai katonák a Magyar Honvédség más alakulataival is gyakorlatoznak majd együtt.

A közös kiképzés célja az alegység szintű kötelékek közötti tevékenység összehangolása, a katonák továbbképzése és a közös tevékenység során alkalmazható fogások, eljárások begyakorlása - írták.

Hozzátették, a közös felkészítés illeszkedik a NATO tagállamok közötti európai biztonságerősítő programsorozatba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni