Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2012. Április 14. 07:01, szombat | Külföld
Forrás: OrintPress

Kudarcba fulladt az észak-koreai rakétakilövés

Kudarcba fulladt az észak-koreai rakétakilövés

Észak-Korea elindította nagy hatótávolságú rakétáját, de az kudarcot vallott, amelyet az észak-koreai hivatalos média elismert.

A szöuli védelmi minisztérium később közölte, hogy a rakéta a fellövés után néhány perccel felrobbant a levegőben, darabjaira hullott és a tengerbe zuhant. A dél-koreai erők igyekeznek felkutatni a roncsokat. A rakétakilövés egybeesik a sztálinista vezetésű ország alapítójának, Kim Il Szung –nak a születési évfordulójával.

Dél-koreai és nyugati szakértők szerint Phenjan a műhold-fellövéssel valójában legújabb, nagy hatótávolságú rakétáját akarja kipróbálni. Közben rendkívüli ülést tart ma az ENSZ Biztonsági Tanácsa, hogy megvitassa az észak-koreai rakéta fellövésére adandó lehetséges válaszlépéseket - közölték ENSZ-diplomaták. Az Egyesült Államok és szövetségesei álcázott ballisztikusrakéta-kísérletnek tekinti a felbocsátást, amely álláspontjuk szerint az ENSZ-határozatokba ütközik. Szakértők úgy vélik, a közeljövőben újabb kísérleti atomrobbantást hajthatnak majd végre.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 17:06, szerda | Külföld

Nyárig a szlovén lakosság 70 százalékát beoltanák

A kedvező járványügyi helyzet miatt enyhíthetnek a korlátozásokon Szlovéniában, például újraindulna a tanítás, Janez Jansa miniszterelnök bejelentése szerint pedig a nyár elejéig a lakosság 70 százalékát is beoltanák.

2021. Január 20. 15:01, szerda | Külföld

Hamarosan négyfajta oltás közül választhatnak a szerbiai állampolgárok

Néhány héten belül várhatóan az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca vakcináját is bejegyzik Szerbiában, így már négyfajta oltóanyag közül választhatnak azok, akik önként beoltatnák magukat

2021. Január 20. 14:02, szerda | Külföld

Meghosszabbítják és megszigorítják a korlátozásokat Németországban

Elővigyázatosságból február közepéig meghosszabbítják és meg is szigorítják a járványügyi korlátozásokat Németországban, hogy megakadályozzák a koronavírus korábbiaknál fertőzőképesebb változatának szétterjedését

2021. Január 20. 12:01, szerda | Külföld

Elnökségének vívmányait dicsérte búcsúbeszédében Donald Trump

Elnökségének vívmányait dicsérte az amerikai nemzethez intézett búcsúbeszédében Donald Trump távozó republikánus elnök, egyúttal arra kérte az amerikaiakat, hogy imádkozzanak a hivatalba lépő új kormányzat sikeréért.