Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Március 16. 08:15, hétfő | Kék hírek
Forrás: infovárosok/illusztráció: pixabay

Kukában bújt el a rendőrök elől a sorozatbetörő

Kukában bújt el a rendőrök elől a sorozatbetörő

Az V. kerületi nyomozók elfogták azt a 32 éves férfit, aki több betöréses és besurranásos lopás elkövetése miatt próbált meg elmenekülni a rendőrök elől.

Futva próbált menekülni az őt felismerő rendőrök elől a 32 éves budapesti V. Attila, aki a gyanú szerint 2019. október 5. és 2020. február 16. között Budapest III., V. és VI. kerületében több lakásba betört, vagy épp olyan ingatlanokból lopott, ahol a lakók bejárati ajtót bár becsukták, de kulcsra nem zárták - közölte a rendőrség.

A férfi a legtöbb esetben könnyen bejutott a nyitva felejtett otthonokba, majd ami a keze ügyébe akadt, elvitte. Pénzt, ékszereket, órákat, mobiltelefonokat, és egy kamerát is ellopott, melyeknek az összértéke meghaladja a 13 millió forintot.

A nyomozók azonosították a betöréssorozat elkövetésével gyanúsítható 32 éves V. Attilát, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki. A belvárosi nyomozók 2020. március 12-én felismerték V. Attilát a XIX. kerületi Ady Endre úton, aki a rendőröket meglátva menekülni kezdett, majd beszaladt egy lakóházba. A nyomozók az épületet átkutatták, V. Attilát pedig egy szeméttároló konténerbe bújva megtalálták és elfogták.

A férfit előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol 7 rendbeli lopás bűntett, 2 rendbeli lopás vétség kísérlet és 1 rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrök V. Attilát - mivel egy ellene korábban lefolytatott büntetőügyben nem kezdte meg jogerősen kiszabott büntetésének letöltését - büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

Címkék: betörő, elfogás, kuka, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.