Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Április 24. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Különdíjat kapott tudományos pályamunkájáért a kapuvári tűzoltóság szerparancsnoka

Különdíjat kapott tudományos pályamunkájáért a kapuvári tűzoltóság szerparancsnoka

Az Iparbiztonság kategória különdíját kapta.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán rendezték meg a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Had- és Rendészettudományi Szekcióját. A háromnapos konferenciát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara szervezte.

A tudományos rendezvényre százkilencvenegy versenyző nevezett, akiket a konferencia szervezőbizottsága és a Had- és Rendészettudományi Szakmai Bizottság húsz tagozatba sorolt. A versenyzők pályamunkáit független zsűri bírálta és értékelte. A konferenciát ünnepélyes keretek között az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke, dr. Weiszburg Tamás, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatási rektorhelyettese, dr. Christián László r. dandártábornok és a Rendészettudományi Kar dékánja, dr. Kovács Gábor r. vezérőrnagy nyitotta meg.

Április 19-én az elmúlt két évben a kari tudományos diákköri konferenciákon jól szerepelt alap- és mesterképzésben résztvevő aktív és volt hallgatók mutatták be kutatási eredményeiket, köztük voltak a Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói is. A versenyzők a katasztrófavédelem szakterületeihez tartozóan összesen harminc dolgozatot adtak elő az iparbiztonság, a katasztrófavédelmi műveleti, valamint a tűzvédelem és mentésirányítás tagozat ülésén. Az egész napos programok során az intézet hallgatói szóban ismertették írásbeli pályaművüket, számot adva ezzel a tananyagon felüli szakmai és tudományos ismereteikről és előadói képességeikről.

A Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács elnöke, dr. Bognár Balázs tű. dandártábornok által felajánlott jutalmat és az Iparbiztonság tagozat különdíját Móritz Sándor törzsőrmester, a Kapuvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság megbízott szerparancsnoka kapta a "Hazánkban a mezőgazdaságban alkalmazott, veszélyes tulajdonságú vegyi anyagok bemutatása és a lehetséges kockázatok összefoglalása katasztrófavédelmi szempontok alapján" című pályaművéért.

Gratulálunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.