Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 22. 14:37, csütörtök | Kék hírek
Forrás: STOP

Kutatóbúvár halt meg a II. kerületi ház alatt nyíló barlangban

Kutatóbúvár halt meg a II. kerületi ház alatt nyíló barlangban

Halálos balesetet szenvedett egy kutatóbúvár a főváros II. kerületében található, Molnár Jánosról elnevezett barlangban - értesült a HavariaPress.

A 37 éves kutatóbúvár szerdán, merülés közben szenvedett halálos balesetet a barlangban. A férfi életéért háromnegyed órán keresztül küzdöttek, de már nem sikerült újraéleszteni.

A haláleset miatt a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség azonnal felfüggesztette a barlang kutatásáért, illetve a búvárok merüléséért felelős személy engedélyét. A Vidékfejlesztési Minisztérium közlése szerint a közelmúltban már történt baleset a barlangban, a kutatásvezető azonban elhallgatta azt a hatóság elől, ráadásul a mai tragédiáról sem a kutatásvezetőtől értesült a felügyelőség.

A hivatal vizsgálatot kezdeményezett a baleset eltitkolása és egyébfeltárt szabálytalanságok miatt. A II. kerületi Frankel Leó utca 48. szám alatt nyíló, eddig 6 kilométeren feltárt barlangot a nagyközönség egyelőre nem látogathatja, kizárólag kutatási célból merülhettek eddig a búvárok.

SOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.