Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Július 07. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Kutyastrandon hűsölhetnek az ebek Szegeden

Kutyastrandon hűsölhetnek az ebek Szegeden

Egy tónál kialakított kutyastrandon hűsölhetnek az ebek Szegeden. A kezdeményezés a kánikulában rendkívül népszerű, szombaton délelőtt tucatnyi golden retriever, pointer, német juhász pancsolt a vízben.

Vajdáné Nemes Nagy Panka, a strandot működtető Szegedi Kutya Klub iskolavezetője az MTI-nek elmondta, először saját kedvenceinek keresett fürdési lehetőséget. Ám a Tiszán alig találni a kutyák fürdetésére alkalmas helyet - különösen úgy, hogy ne zavarják a strandolókat vagy a horgászokat -, a Szeged környéki bányatavakban pedig tilos a fürdőzés. Aztán rábukkantak a telekre, amelyen egy 5 ezer négyzetméteres tó is van - ismertette.
A tavaly nyáron megnyílt szegedi kutyastrand - amely feltehetően az egyetlen kizárólag az ebek számára fenntartott hazai fürdőhely - hamar népszerűvé vált, a "vendégkör" a fajtákat és az életkort tekintve is igen vegyes.
Vajdáné Nemes Nagy Panka szeretné, ha a strandot és a kutyák úszását egyre többen használnák terápiás célokra is. A vízben való mozgás - ahogy az embereknél is - csodákat képes művelni műtétek után, lábadozáskor - mutatott rá.

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;