Városlista
2021. szeptember 19, vasárnap - Vilhelmina

Hírek

2021. Március 24. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Csorna Önkormányzat

Lakóövezet fejlesztést tervez a csornai önkormányzat a Rét utca mögötti bányagödrökben

Lakóövezet fejlesztést tervez a csornai önkormányzat a Rét utca mögötti bányagödrökben

Csaknem 7 hektárt akarnak egyben értékesíteni liciten.

A csornai téglagyárat Kokas Ferenc alapította 1884-ben. Az eltelt 137 évben a kezdetben tégla ma már tetőcserép készítéséhez szükséges jó minőségű agyagot mindig a gyár közelében bányászták. Így nagyon sok kiművelt bányagödör maradt az utókorra a város belterületén. Ilyen a Vilmos park, a 85-ös főúttól északra, de az volt a mai Tesco helye, és a Lidl, Penny, Shell kút, Renault szalon és más építményeknek helyet adó terület a temető és Kis-Csorna között.

Kis-Csorna egy része is feltöltött bányagödrökre épült. A város önkormányzatának még jelentős mértékű tulajdona van a kiművelt bányagödrökből. A Rét utca mögötti területet információink szerint felmérte az önkormányzat (és cége a Vilmos Park Kft), hogy saját beruházásban esetleg építési telkeket alakítsanak ki. A terület kitakarítása, feltöltése és közművesítése azonban olyan jelentős összeg lenne, amit a város nem tud megfinanszírozni. (címlapképünkön pirossal jelölve)

Nemrég került ki az önkormányzat honlapjára az a döntés, hogy egy csaknem 7 hektáros területet liciten történő értékesítésre jelölt ki az önkormányzat, amit befektető részére kívánnak eladni. A liciteljárási felhívás szerint az értékesíteni szánt terület 66.962 m2, ami 44 db telket, tervezett utcákat és egyéb közterületi ingatlanokat foglal magában. A most érvényes terv szerint a telkek nagysága 1017 és 1357 m2 között van. A rendezési terv szerint a minimális telek szélesség 16 m, a minimális teleknagyság 600 m2. Az ingatlan-nyilvántartásban szereplő telekhatárokat, telek és közterület határokat a befektető a saját költségén módosíthatja.

A liciteljáráson történő részvételhez szükséges dokumentumokat 2021 április 16-ig kell benyújtani az önkormányzatnak. A befektetőnek fejlesztési koncepciót kell benyújtania, és 10.000.000 Ft licitdíjat kell előre befizetnie.

A licitet 2021 április 22-én csütörtökön tartják a Városháza első emeleti kis tanácskozótermében.
A licit induló ára 172.000.000 Ft. A fejlesztési területet csak egyben lehet megvásárolni. A licit nyertesének 3 éven belül a telkek 50%-át be kell építenie, vagy értékesítenie kell.
További részleteket az önkormányzat honlapján találhatnak az érdeklődők.

A terület keleti vége

A terület nyugati vége

A terület most érvényes helyszínrajza

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 17. 16:00, péntek | Helyi

Szombaton indul az ellenzéki előválasztás a Csorna központú országgyűlési választókerületben is

Személyesen és online is szavazhatnak, a szavazás titkos.

2021. Szeptember 17. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2021. Szeptember 17. 09:00, péntek | Helyi

Mi a teendő, ha a szemét nem fér el a kukában?

A többlet kommunális hulladék szabályos kezelése.

2021. Szeptember 16. 16:00, csütörtök | Helyi

Vizes gyakorlatokon adtak számot tudásukról az önkéntes tűzoltók

Nyolc helyszínen harmincöt rábaközi egyesület vett részt a gyakorlaton.